martes, 21 de febrero de 2017

El projecte per l'escissió d'Espanya de Pedro Sánchez

Foto: Pedro Sánchez, flanqueado por Manuel Escudero y Margarita Robles, este lunes en el Círculo de Bellas Artes de Madrid. (EFE)
Foto: Pedro Sánchez, flanquejat per Manuel Escudero i Margarita Robles, aquest dilluns al Cercle de Belles Arts de Madrid. (EFE)

El PSOE camina cap a una escissió y Pedro Sánchez que segueix volent ser president, com sigui, ... amb qui pugui, ... del que sigui, ... del que quedi ... reaparèixer ahir a la nit a Madrid amb un projecte polític sota el braç irreconciliable amb el que ara defensen la gestora i Susana Díaz.

Pedro Sánchez ha presentat aquest dilluns el seu projecte polític, que suposa la consumació d'una radicalització que troba simpaties múltiples a la militància del PSOE. Els seus dos eixos són el reconeixement de Catalunya com a nació i l'acostament a Podem. Són les dues línies mestres d'un document polític que Sánchez ha donat a conèixer en el Cercle de Belles Arts de Madrid, amb una assistència de públic absolutament massiva, i amb el qual pretén recuperar el poder al seu partit.

En el document de 33 pàgines que conté la base programàtica amb què l'ala esquerra del PSOE defensarà el seu espai en les primàries i al congrés posterior, s'aposta per la unitat d'acció amb UGT i Comissions, per una reforma constitucional del principi d' estabilitat pressupostària que garanteixi també la pau social, per una política d'inversió expansiva i per una mutualització del deute a escala europea.

El programa recupera també alguns dels postulats que va defensar Sánchez quan era secretari general: derogació de la reforma laboral del PP, salari mínim de 1.000 euros mensuals, consolidació d'una banca pública i l'establiment d'una renda mínima per a tots els ciutadans. El document presenta com esgotats els èxits aconseguits pels governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero i incorpora una esmena a la totalitat a totes les polítiques del PP.

Pedro Sánchez i els seus teloners - la magistrada en excedència Margarita Robles, l'exalcalde donostierra Odón Elorza, l'exministra Cristina Narbona, l'economista Manuel Escudero i el sociòleg José Félix Tezanos - sotmetran a l'escrutini de la militància un projecte que pretén aglutinar "totes les forces progressistes "per desbancar el PP del Govern. Aquest és el seu gran objectiu, des del convenciment que la "gran coalició amb la dreta" ni ha estat útil a Europa ni és possible a Espanya. El "no és no" va tornar ahir a la nit a corejar en l'acte organitzat pel sanchismo amb la militància com una mena de projectil dirigit no tant a Mariano Rajoy com als que des del Partit Socialista han fet tot el possible per afavorir la seva continuïtat a La Moncloa .


L'exlíder socialista va reconèixer que no és el mateix des que Susana Díaz li va desallotjar per la força de la secretaria general, fa ara gairebé cinc mesos. Encara no ha pogut desfer-se de la ràbia que acumula des de llavors i ahir va demostrar que posarà tota la carn a la graella per executar la seva venjança de la mà d'un projecte polític de totes totes irreconciliable amb el que ara mateix defensa la gestora, la mateixa que prepara el camí a la presidenta andalusa cap a la butaca de Ferraz.

http://www.eldiario.es/politica/Postcapitalismo-militancia-izquierda-Pedro-

No hay comentarios:

Publicar un comentario