viernes, 24 de febrero de 2017

El fiscal de Múrcia es queixa ara de coaccions


L'encara fiscal superior de la regió de Múrcia, Manuel López Bernal, la destitució es va acordar aquest dimecres a la nit, ha denunciat aquest dijous primer a la SER i posteriorment en la Sexta, intimidacions als fiscals anticorrupció. "El que no pot ser és que els perseguits siguem els fiscals que lluiten contra la corrupció per davant dels corruptes", ha censurado.quien fins ara ha estat portant l'acusació sobre el cas Auditori contra el president de la Comunitat de Múrcia Pedro Antonio Sánchez ha denunciat coaccions per fer la seva feina. ha explicat davant els mitjans de comunicació que les intimidacions als fiscals anticorrupció no són exclusives de Múrcia i ha dit que hi ha "certa desprotecció" en general.

López Bernal, en declaracions a la cadena SER, ha assegurat que, tot i haver-se denunciat aquestes actituds i posat en coneixement de les instàncies oportunes, no s'investiguen. "La situació és greu. Això ha de canviar", ha dit el fiscal, que ha advertit que si aquestes coses segueixen passant i les investigacions no prosperen, "en pocs anys ens podem trobar que ningú vulgui lluitar contra la corrupció".

Quan s'ha insistit que tipus de pressions havia rebut, López Bernal ha concretat que, si escau, se li han presentat querelles, rebutjades de pla pel Tribunal Suprem, per tallar uns pins fa 32 anys amb l'única finalitat de desprestigiar-lo.

Alguns partits s'han despenjat per atribuir al fiscal general de l'Estat intencionalitat política interpretant que la substitució de Bernal només es deu al fet que perseguia al president d'aquesta autonomia, que a més és del PP. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha respost aquest dijous al fiscal superior de Múrcia, Manuel López Bernal, després de conèixer-se que serà rellevat en el seu càrrec, que si va patir intimidacions i desprotecció en l'exercici de la seva feina contra els El ministre de Justícia Rafael Catalá ha manifestat que si es veia pressionat en els casos de corrupció que investigava hauria d'haver posat en coneixement de la Fiscalia General de l'Estat, perquè vetllés per la protecció dels seus drets.

Així s'ha expressat el ministre abans de participar en un esmorzar sobre el compliment normatiu en les empreses celebrat al Club Financer Gènova, al fiscal superior de Múrcia que va ser qui va sol·licitar la imputació del president autonòmic, Pedro Antonio Sánchez, en el cas Auditori. «Si ha tingut problema per a l'exercici de les seves responsabilitats ho podrà posar en coneixement de la Fiscalia General o ho hauria potser haver posat per ser tutelat en els seus drets», ha indicat.

Fa uns dies ja havia explicat la persecució soferta per Sánchez, del PP, per part del fiscal superior i la seva dona lletrada del PSOE, que en els últims anys havia hagut d'afrontar setze denúncies per diverses causes totes arxivades, estant citat com investigat el proper dia 6 de març a irregularitats en un Auditori que es va construir a port Lumbreras, que pot provocar-li la dimissió del càrrec

La meva impressió és que hi ha altres motius molt més profunds i encara ocults entre fiscal i president, a part dels polítics, que ara per la seva destitució han aconseguit elevar el to amb la denúncia inconcreta sobre unes pressions als fiscals, que serà contestada pel ministre la setmana que ve davant el Congrés dels Diputats a petició del PSOE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario