miércoles, 15 de junio de 2016

¿Canvi de rumb de Ciutadans?


Davant les creixents veus al PSOE que comencen a plantejar un pacte amb Podem després del 26J, posant en una difícil tessitura a Pedro Sánchez, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat als socialistes a que decideixin si volen estar en un futur govern d'Espanya "amb partits constitucionalistes o amb els populistes".

Per primera vegada en aquesta campanya, Rivera ha posat el focus sobre el PSOE: "Està en una cruïlla i ha d'escollir què vol ser de gran, constitucionalista o populista".

Havíem vist en el debat de dilluns com PSOE i Ciutadà evitava enfrontar-se directament al PSOE. Ara apareixen els primers missatges d'Albert Rivera per marcar distàncies amb el PSOE. El president de Ciutadans ha emplaçat aquest dimecres a Pere Sánchez al fet que aclareixi abans del 26-J si és un partit "socialdemòcrata europeu" o dóna suport als "populismes", ja que veu amb "preocupació" el suport dels socialistes a governs de l'òrbita de Podem, com el de Manuela Carmena, a Madrid, i d'Ada Colau, a Barcelona.

Olor de sang

El candidat del partit taronja ha subratllat que el PSOE és un partit "necessari" per a l'estabilitat d'Espanya, "però no apuntalant governs populistes", sinó al capdavant d'alternatives socialistes de tall europeu. Ciutadans i el PSOE van signar un acord al febrer per intentar que Sánchez fos investit president. Aquest acord es va donar per finalitzat en el moment que Sánchez no va aconseguir la investidura.

Fins aquest dimecres, Rivera no havia dirigit gairebé cap atac contra el candidat socialista, una estratègia que ha començat a canviar per dues raons principalment. La primera, perquè vol retenir els antics votants del PP que ja li van donar suport al desembre en detriment de Mariano Rajoy i que no entén aquesta estratègia tova amb el PSOE. I, la segona, perquè hi ha la possibilitat de la caiguda de Sánchez i espera convèncer més votants del centreesquerra, que dubta entre Ciutadans i el PSOE. En les últimes eleccions, el partit taronja va aconseguir 3,5 milions de vots; segons els seus càlculs, 1,6 milions provenien de persones que havien apostat pel PP al 2011 i 500.000 pel PSOE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario