sábado, 4 de junio de 2016

Ciutadans avança a Europa
Ciutadans ha aconseguit entrar de la mà de Juan Carlos Girauta en el Partit dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), després del Consell celebrat a Lituània. Ciutadans passa a ser membre de ple dret i es converteix en el partit més important dels més de 60 que conformen el ALDE, amb més de 45 delegats.

Fins ara, Convergència Democràtica era l'únic partit de l'Estat espanyol que estava representada al ALDE. A través de la seva representació en l'associació han tractat de transformar la secessió en l'únic motiu de la seva estada en el grup dels liberals donant sempre la impressió que Catalunya era una regió oprimida per Espanya, presentant continues denúncies a la UE, sent un dels moments estel·lars més delirants va ser quan el seu diputat Ramon Tremosa va acusar Espanya a la UE d'envair Catalunya en el moment que la força aèria sobrevolava la regió per uns exercicis militars.
Tremosa, CDC, en una imagen de archivo. .
Los convergents han estat els únics que han votat en contra de la incorporació al grup de Ciutadans. En aquest sentit, el candidat de Ciutadans per Barcelona al Congrés, Joan Carles Girauta, ha criticat que hagin intentat "torpedinar en va" l'accés de Ciutadans, tant a l'Eurogrup com en el partit. "S'han quedat sols en el seu intent", ha destacat.

Girauta ha cridat els nacionalistes a fer "una reflexió interna". "Una formació que amenaça amb la secessió, no representa la integració que defensa la UE", ha sentenciat.

1 comentario:

  1. Marius,

    Un altre èxit aclaparador de la diplomàcia de CDC que mostra, ben clarament, el pes dels convergents i la credibilitat i bons oficis d en Tremosa. De ben segur que diran que han guanyat i que tenen un gran suport europeu. En fi...

    ResponderEliminar