martes, 7 de junio de 2016

El raper de Podem


L'ocupació del despatx del rector de la Universitat de Lleida va camí de complir un mes sense que ningú besllum una solució. Entre ells el mateix rector, Roberto Fernández, qui es resisteix a recórrer als Mossos d'Esquadra per acabar amb una protesta el primer objectiu va ser l'acomiadament de la subdelegada del Govern, Inma Manso, que imparteix classes a la Universitat, que s'ha transformat amb el pas dels dies també en un conflicte contra la presència de policies al campus.

Durant el seu llarg tancament han rebutjat violentament l'entrada de càmeres i periodistes al seu lloc de tancament. A pas dels dies els integrants d'aquesta protesta que en principi eren estudiants del centre, s'han anat transformant en una partida d'anarquistes vinguts d'altres llocs, que no tenen res a veure amb la institució de tal manera que els alumnes inicials han fet un comunicat dient que es desentenen dels allí tancats.

Pablo Hasél 2011 (cropped) .jpgUno dels capitosts d'aquesta revolta és el raper Pablo Rivadulla Duró conegut artísticament com Pablo Hasél, un raper que el 2014 va ser condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme, a causa del contingut de les seves lletres de suport cap a bandes terroristes com ETA o Grapo. Al maig de 2014 va ser novament detingut per un atac violent el dia de Sant Jordi al costat d'altres 15 joves comunistes un lloc de l'associació cultural Lleida identitària vinculada, segons els agressors, al partit Plataforma per Catalunya resultant ferits de diversa consideració els quatre representants de aquesta associació.

És coneguda la seva confluència amb Podem i la seva amistat amb Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero, encara que últimament pel que sembla hi ha hagut problemes entre ells, ja que es mostra molt més radical que Podem com es reflecteix en els seus últims twits als quals acusa d'haver-se venut al capitalisme.

El fet de ser fill de l'expresident de la Unió Esportiva Lleida, l'empresari Ignacio Rivadulla, conegut terratinent de la zona i d'una de les famílies més poderoses de la zona, s'ha lliurat fins el moment d'entrar a la presó per les successives detencions .

No hay comentarios:

Publicar un comentario