viernes, 17 de junio de 2016

Catalunya - La CUP salta pels aires

Miembros de la CUP, en la asamblea en Sabadell el pasado diciembre


Membres de la CUP, a l'assemblea a Sabadell el passat diciembreEra d'esperar que passés davant les actituds sectàries i maquiavèl·liques que han impregnat durant diversos mesos en un partit tan heterogeni i imprevisible com la CUP, amb la seva postura davant les dues decisions més rellevants en la història recent de Catalunya com han estat la investidura del passat mes de gener [quan es va forçar la retirada d'Artur Mas i la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat] i la recent qüestió dels pressupostos ".

Tot això, subratllen, "generant greus disfuncions democràtiques que posen en qüestió el model assembleari i transparent que ha caracteritzat la CUP durant anys. S'ha jugat amb els mecanismes de presa de decisió per beneficiar posicionaments concrets; s'han interpretat o incomplert -interesadamente- els estatuts de l'organització; i s'ha dificultat la participació del conjunt de la militància en els diferents espais de debat polític, deslegitimant el que d'ells pogués resultar ".

Per aquests motius sis membres dels quinze que formen el secretariat de la CUP han anunciat la seva dimissió per discrepàncies amb l'estratègia política de la direcció. Els sis membres que han presentat la seva dimissió són: Ester Rocabayera, Guim Pros, Joel Jové, Omar Diatta, Roger Castellanos i Tomàs Sayes. Tots ells membres del grup Poble Lliure una facció que es van oposar a la dimissió d'Artur Mas i eren partidaris d'aprovar els pressupostos

Els sis integrants de la CUP justifiquen en un comunicat la seva dimissió per "la tensa situació actual de l'organització i el context polític i social". Consideren que la dimissió de part del seu secretariat és una decisió difícil però necessària per garantir que la CUP torni a tenir un projecte netament democràtic, transparent i assembleari.

Segons el comunicat, una dimissió conjunta dóna "una imatge errònia i cínica de la situació real de l'organització". També es parla d'inoperativitat del secretariat i "d'actituds sectàries i maquiavèl·liques".

"La batalla per obtenir el control de l'organització ha condicionat la majoria dels debats, de la selecció d'alliberats i altres càrrecs dels òrgans nacionals com els propis integrants del grup parlamentari", afegeixen.

Finalment, denuncien que "s'ha jugat amb els mecanismes de presa de decisió per beneficiar posicionaments concrets, s'han interpretat o incomplert -interessadament- els estatuts de l'organització i s'ha dificultat la participació del conjunt de la militància en els diferents espais de debat polític tot deslegitimant el que d'ells pogués resultar ".

Es pot entendre que aquesta és la venjança d'Artur Més davant dels que van portar a la seva dimissió. Si les coses eren complicades a Catalunya que fa mesos és ingovernable, a partir de d'ara van a ser-ho encara més. El retorn a la radicalització i l'anarquia general és encara més pròxim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario