jueves, 23 de junio de 2016

Joc brut al Ministeri d'Interior

La transcripció pel diari Público de dues converses privades al despatx del ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz entre aquest i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso ha desembocat en un gran escàndol que promet alterar els resultats de les properes eleccions . Es tracta d'un intercanvi d'informació sobre causes qur involucressin als diversos polítics catalans involucrats en el referèndum de 9 de novembre de 2014, com Oriol Junqueras, Francesc Homs, o sobre un pla preparat pel mateix De Alfonso per fer fora de la Generalitat a l' mateix Artur Mas.

El director d'Antifrau considera que "algú des de dins del Ministeri de l'Interior" va poder activar a distància el seu telèfon mòbil per espiar la seva trobada amb Fernández Díaz. Aquest mateix dimecres ha afegit una altra opció: un micròfon ocult al despatx del ministre de l'Interior. Sabent que al recinte s'efectuen escombrats constants perquè això no passi, jo apuntaria una altra possibilitat, que fos el mateix qui voluntària o involuntàriament gravés la conversa al seu telèfon mòbil.

Les conseqüències de l'escàndol en què tots dos està implicats els dos no conviden tampoc a pensar en eventuals guanys polítics, privades. El ministre especialista en ficar la pota en tots els tolls polítics haurà d'explicar els motius d'aquestes reunions ia més haurà d'esbrinar com ha estat possible que una conversa privada entre dues persones soles al seu despatx ha estat gravada amb tanta nitidesa. I ja pot començar a acomiadar-se de la seva carrra política. La carrera de magistrat de De Alfonso després de la revelació de les converses, no té a la vista a obtenir noves destinacions judicials ia més el seu lloc penja d'un fil ara més que mai. Avui mateix ha hagut de comparèixer davant del Parlament on s'ha ocupat a repartir amenaces cap als propis partits amb algunes de les investigacions en el seu poder.

A qui beneficia?

A tots els adversaris del ministre i del PP. El que no s'entén és que aparegui ara en plena campanya electoral se a un any i nou mesos quan ia l'efecte de l'9N apareixen diluïts pel temps. Als presumptament investigats i als partits independentistes en general, que estaven en hores baixes i ara estan ara picant de mans amb les orelles, excepte Germá Gordó, a qui el Sr. De Alfonso ha assenyalat com el traïdor necessari en el seu pla d'enderrocar a Mas .

Segons sosté Públic, la conversa es va gravar des del mòbil del director de l'Oficina Antifrau. Una tesi plausible, especialment perquè al despatx únicament es trobaven ell i el ministre de l'Interior. No obstant això, costa trobar beneficis de la filtració per al magistrat, qui sosté gran part de la seva defensa a negar qualsevol implicació en l'espionatge. En les seves pròpies paraules, "seria una decisió suïcida".

En la seva campanya per defensar-se, De Alfonso sí que ha apuntat directament cap a un partit polític com a possible autor de la gravació, el PSC, sobre qui pesa una investigació de la seva oficina per presumpte finançament irregular a través de contractes signats per diversos ajuntaments sota el seu control.

Es tractaria pel que sembla d'una trama per impedir l'avanç del "Procés". La Policia Judicial ara està buscant l'autor de la filtració gairebé dos anys després que se celebrés la trobada i a les portes d'unes eleccions generals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario