domingo, 26 de junio de 2016

Victòria del PP i fracàs del "sorpasso"


Totes les enquestes s'han equivocat com fa tres dies al Regne Unit i els resultats provisionals de les eleccions generals han donat la victòria al Partit Popular Amb gairebé el 100% del vot escrutat, el PP guanya les eleccions i aconsegueix millorar de manera notable els resultats del 20D: obté 137 escons, catorze més que al desembre, i un percentatge del 33%, per sobre del 30% que es van posar com a objectiu. Una victòria sense pal·liatius que haurà de materialitzar-se amb el govern de concentració al costat de les forces constitucionalistes de l'espectre polític entre PP PSOE i Ciutadans.

Els partits perdedors han estat els anomenats del canvi. Els ciutadans han parlat i diuen que els importa molt més continuar el camí de la recuperació econòmica d'entrar en una campanya contra la dreta i especialment contra Mariano Rajoy que ha estat promoguda pels partits perdedors i adherir-se o abstenir-se en la formació del govern de concentració promogut pel PP, per la necessitat que té el nostre país de prendre mesures de tipus econòmic i legislatiu.

 

El PSOE, de Pedro Sánchez cull una derrota davant el PP i no pot pretendre encapçalar ni formar part d'un "govern de canvi o un" govern d'esquerres "ja que aquestes opcions no tenen vots suficients per seguir insistint en els problemes d'Espanya són el PP i Mariano Rajoy ja han perdut impuls en aquests mesos d'una campanya interminable amb aquest únic argumenti. Pedro Sánchez si no reconeix aquesta derrota, ha de deixar el seu lideratge cap a un altre dels dirigents més moderats del partit.

El resultat no el condemna a la seva desaparició del PSOE, gràcies a que Podem no ha aconseguit el seu objectiu de de passar-. però al seu líder Pedro Sánchez no pot embolicar una altra vegada el seu projecte per presidir un govern, ja que perd uns nous cinc escons i bat el seu propi rècord de pitjor resultat històric, manté el segon lloc que li prenia Podem en tots els sondejos. Obté un 22,8% dels vots i baixa cinc escons fins a 85 .. El PSOE haurà de decidir quin camí segueix fins ara.

Per Ciutadans la nit tampoc ha estat bona. Perden vuit escons, amb gairebé el 13% dels vots. Obtindrien 32 enfront dels 40 actuals. Però aquests podrien servir per al govern de concentració PP, PSOE i Ciutadans i formar un govern que dediqui el seu esforç a banda de continuar amb les mesures exigides per la CE a canvis legislatius en profunditat en una nova llei electoral, la reforma de l'administració, la lluita contra el terrorisme i separatisme, reorganitzar la sanitat, despolititzant la justícia perquè pugui actuar amb les mans lliures davant la corrupión. Ciutadans podria formar part un govern de centre dreta amb el PP amb totes aquestes premisses ja que els dos sumen 169 escons molt a prop de la majoria absoluta.

Caldrà veure l'altura de mires dels candidats en les negociacions, ja que tot el que no sigui una ràpida formació de govern deixant a part les ambicions personals dels seus líders, el ciutadà aquest cop, no ho anava a entendre.

Alberto Garzón, PAblo Iglesias e Íñigo Errejón.

El més destacat segons el meu criteri ha estat el fracàs de la coalició Units-Podem potser influïda per que només han aconseguit 71 escons els mateixos diputats de la suma d'IU i Podem, els que van obtenir el 2015. Pablo Iglesias ja pot anar oblidant de liderar la izquirda del nostre país, ha la probabilitat de ruptura a partir d'aquestes eleccions ja que totes i cadascuna de les confluències i aliances que han compost és et partit, els seus interessos són diferents segons siguin les regions on procedeixen. Un partit format amb l'única ambició d'escombrar al PP per substituir-lo per una república a l'estil bolivarià que malgrat els seus molts vots, no ha de tenir cabuda al nostre país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario