viernes, 10 de junio de 2016

Toc ... toc ... Pedro Sánchez truca a la portaAvui Pedro Sánchez ha començat la seva campanya porta a porta tal com havia anunciat. Ha triat que els veïns del número 27 del carrer Simón Hernández de Móstoles podien ser adequats per a la seva promoció de cara els informatius. Suposadament, Sánchez jugava a casa ja que es tracta d'un tradicional calador de vot socialista, un graner de vots del PSM, no en va governat pel socialista David Lucas, present a la visita.

Com si fos qualsevol venedor a domicili quan ha trucat a la seva porta, Sánchez ha estat rebut en cinc habitatges amb els braços oberts, però en els quatre restants la resposta ha estat un concís "no gràcies '.

Aquest ha estat el primer i únic acte que figura aquest divendres a l'agenda de Pedro Sánchez. Convençut que seria un 'pelotazo televisiu', l'equip del candidat socialista confiava que la imatge en els telenotícies captivés el focus d'atenció mediàtica durant tota la jornada. Però en aquesta tempesta perfecta en què està immers el PSOE, les coses no han tornat a sortir com esperaven.

Malgrat tot, l'equip socialista ha conclòs satisfet l'experiment que començava amb una primera visita a Mercedes i Ramon. Un matrimoni d'uns 80 anys que ha rebut el líder del PSOE amb els braços oberts ia qui li han relatat la importància de la mobilització aquests comicis: "Jo els dic als meus fills que qui no vota és com si estigués mort", comentava el home.

Amb la poca naturalitat i desimboltura que el caracteritza, Sánchez ha escoltat les seves reclamacions i les seves queixes per la pèrdua de valor dels seus pensions en els últims anys, i s'ha compromès davant ells que si aconsegueix ser president, s'ha de sotmetre a una qüestió de confiança als dos anys de ser nomenat.

Més cridaneres i sorprenents han estat les dues següents visites. En una d'elles era rebut per Ángel i Maria Dolors, jubilats extremenys, els que l'han convidat a entrar a la sala. A l'interior, Pablo Iglesias, el líder de Podem, al televisor de la sala sent entrevistat en un programa de La Sexta. "Ah, jo vaig demà", ha dit Sánchez restant-li importància. "Bé, estàs animat?", Li ha preguntat Sánchez l'home que no ha escatimat en anàlisi de tot tipus. Que si "cal donar-li la volta a les enquestes", que si "el PP té set milions de vots encara que ens robi la cartera", o que "cal pelar per aconseguir que almenys un 20% del 30% d'abstencionistes sigui per a nosaltres.

L'última ha estat una visita en la qual una senyora, declarada interventora del PSOE a mesa electoral en les passades eleccions, posés així en dubte a la direcció del PSOE i el suposat caràcter espontani d'aquesta innovadora petició del vot: "Ai, Pedro Sánchez, et porto esperant tot el matí ". Total que vist el resultat de la seva estratègia, les televisions han optat per fer mutis sobre aquestes entrevistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario