martes, 21 de junio de 2016

Els independentistes catalans senten "vergonya aliena" de Junqueras

Imagen del debate

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i Josep Borrell, actualment membre del comitè d'experts del PSOE, han protagonitzat un cara a cara a 8 al dia de 8TV. El debat ha estat tens i el vicepresident del govern català ha patit per replicar els diferents documents que ha anat presentant el dirigent socialista i que no ha pogut desmentir.

"El cara a cara era per discutir xifres i Junqueras no és capaç de rebatre ni un, desvia el debat", ha considerat. "Què penós, Junqueras, ara mateix, sense reconèixer que la va pifiar amb el límit de solidaritat, i més, tenint arguments complementaris", ha indicat, a més de sentenciar que Borrell "s'ha berenat" al líder d'ERC.

Borrell, en diverses ocasions, ha acusat Junqueras d'esquivar les preguntes que li feia i de desviar-se del tema tractat en les seves respostes. "Ja veig que no vol contestar la pregunta que li he fet perquè evidentment no té resposta", li ha etzibat. Junqueras per la seva banda, ha pregat "senyor Borrell, deixi de jutjar les preguntes i respostes. Agrairé molt que deixi de jutjar el que jo li dic".

Josep Borrell li ha exigit que "abandoni vostè el plantejament de la DUI perquè no porta enlloc. Deixi d'anar al Parlament europeu a dir que vostè pot aturar l'economia catalana una setmana si li sembla bé. Deixi de dir que han guanyat el referèndum i que estan legitimats per declarar la independència quan tenen el 48% dels vots ".

El debat entre Oriol Junqueras i Josep Borrell a 8TV ha estat seguit amb molta atenció a les xarxes socials, on molts han atorgat la victòria a l'expresident del Parlament europeu, fins i tot des de posicions sobiranistes. D'aquesta manera, periodistes identificats amb el sobiranisme s'han mostrat molt crítics amb Junqueras i han reconegut sentir "molta vergonya aliena com a independentistes".

També la diputada de Catalunya Sí que és Pot, Marta Ribas, ha escrit a twitter que "no defensaré a Borrell. Però el repàs amb dades -no rebatidos- ha estat brutal". "Què pallissa dialèctica li ha donat Borell a Junqueras! No havia vist res de semblant. És clar que Borrell no és Margallo", ha resumit l'economista Gonzalo Bernardos. "Borell ha donat dades, Junqueras ha venut fum", ha criticat.

Junqueras "ha quedat com un incompetent. Borrell tenia moltes ganes d'aquest debat i ell no s'ha preparat bé". "Junqueras no ha pogut negar res del que Borrell ha dit. Fins i tot ha recorregut a l'atac personal", ha lamentat, a més de preguntar-se "com acceptes un debat amb un tipus que ja saps el que et dirà que l'ha publicat un llibre sobre això, sabent que no pots rebatre-? ".

Tots sabem de les mancances del vicepresident en matèria econòmica, però haver-se atrevit a discutir públicament. No és el mateix tergiversar la història de Catalunya del que és molt hàbil, que haver de parlar públicament d'economia, cosa que li ve gran i que no li interessa, mentre les ajudes de Luis de Guindos continuï cansándole les castanyes del foc, sense tenir necessitat de retre comptes als catalans per la seva gestió.

2 comentarios:

 1. Joan Galceran

  Extraordinari en Josep Borrell, es nota la seva preparaciò, i sobretot bona educaciò, davant un Junqueras que fugia d'estudi tot el debat; fent de populista demagog...i m'entristeix el pensar que persones així puguin arrivar a manar a Catalunya, i portar-nos al desastre!

  ResponderEliminar
 2. Jos, VNG.

  Quín ridícul del Sr Junqueras. Li preguntaven pel temps i responia que li agradava el prèssec.
  Vergonyòs.

  ResponderEliminar