lunes, 13 de junio de 2016

La seguretat de José BonoL'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), majoritària a l'institut armat, ha qualificat de "privilegi" que l'expresident del Congrés José Bono segueixi mantenint una protecció a costa del Govern quan han passat ja més de cinc anys que va abandonar el càrrec. "Hauria de pagar-se, si és que la necessita, la seva pròpia seguretat privada i no seguir mantenint el privilegi que sigui l'erari públic el que s'encarregui d'això", han criticat els guàrdies civils.

Segons l'Associació, el normal és que els càrrecs públics mantinguin un servei de protecció durant els sis mesos posteriors al seu cessament, període que en alguns casos i de manera excepcional s'allarga durant un any o dos com a màxim. El cas de l'expresident de la cambra baixa, asseguren els funcionaris, "sense ser excepcional, és un dels que ha superat àmpliament aquest marge de temps, doncs encara que el proper mes de setembre es compleixen cinc any des que va abandonar la seva carrera política, segueix mantenint la seva seguretat a càrrec de la Guàrdia Civil ".

Des del Ministeri d'Interior asseguren que mai comenten res sobre els dispositius de seguretat que decideixen en el departament dirigit per Jorge Fernández Díaz, ni sobre el temps que duren ni sobre el seu nombre o disposició, que recorden que es determinen en funció de criteris professionals i del nivell de risc que hi hagi en cada cas.

AUGC critica que el polític socialista segueixi portant protecció a càrrec del Govern tant durant les seves sortides com en el seu propi domicili, en què a més assegura que es donen també circumstàncies excepcionals pel que fa a la qualitat del servei que presten els guàrdies civils. En concret, l'Associació denuncia les "pèssimes condicions" en què desenvolupen la seva feina els agents que protegeixen a Bono al seu domicili.

"En la desballestada garita on es presta el servei no existeix ni un mal frigorífic per a almenys tenir aigua fresca, i, no sabem si per estalviar com sempre a costa de la baula més fràgil, en dates recents s'ha desmuntat l'aire condicionat que hi havia instal·lat, cosa que amb l'arribada de les altes temperatures, a més d'anar en contra de la pròpia Llei de riscos laborals, suposa un autèntic menyspreu cap a la dignitat dels agents que tenen cura de la seguretat d'aquest privilegiat polític ", argumenten des de l'Associació .

Els denunciants asseguren que tenen intenció de donar a conèixer aquesta situació "en tots els àmbits perquè els efectius que se sostreuen de la seguretat pública puguin dedicar-los a la seguretat del domicili de José Bono passin a treballar per a la societat a la qual es deuen i no se segueixi mantenint "aquesta situació que" hauria d'haver caducat fa molt temps ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario