martes, 14 de junio de 2016

La matança d'Orlando ¿Atemptat gihadista o homòfob?

Omar Mateen junto con su esposa y su hijo
Omar Mateen amb la seva dona i el seu fill

A aquestes altures encara es desconeix oficialment quals van ser els motius que van portar a Omar Mir Sediq a assassinar a la matinada de diumenge a mig centenar de persones en un club homosexual a la ciutat nord-americana d'Orlando. EI Estat Islàmic havia reivindicat el mateix dia la responsabilitat de la massacre.

Tal és el desig per part dels polítics i analistes nord-americans d'ocultar el fet que els terroristes islàmics han declarat una guerra al món occidental, que han preferit parlar de "crim d'odi" en lloc de "atemptat islamista" i vinculat el que ha passat tant a l'homofòbia com a la profusió d'armes als EUA.

El mateix president dels Estats Units, Barak Obama, després de limitar-se a parlar d'un "acte de terror i odi" en un primer moment, ha seguit mantenint eufemismes com el de "terrorisme domèstic" inspirat per "informacions extremistes" una vegada que ja es coneixia la lleialtat al EI de l'autor de la matança. Obama ha volgut ràpidament puntualitzar que "no hi ha proves fins ara que estigués dirigit" per l'Estat Islámico.Obama s'ha limitat a parlar de 'acte de terrorisme i de odio'.Sin això, l'autor de la massacre, que es va dur per davant la vida de 49 persones, va jurar lleialtat a l'Estat Islàmic. El president, en la seva resposta a Trump, ha assegurat que el seu rebuig a fer servir aquesta expressió no és una qüestió de correcció política, sinó que obeeix al seu objectiu de no convertir la lluita contra els terroristes en "una guerra entre l'Islam i els Estats Units ", que és precisament el que, al seu parer, busquen grups com l'EI.

A poc a poc van sortint a la llum detalls sobre la personalitat d'aquest individu i s'ha sabut que solia freqüentar el club i ha estat reconegut per clients i personal del mateix.

El diari Orlando Sentinel va citar el dilluns diversos testimonis que revelen que Mateen era un assistent regular al club gai Premi, el mateix que va atacar el diumenge. "A vegades s'asseia en un racó a beure sol, i altres vegades s'emborratxava tant que era sorollós i bel·ligerant", va assenyalar Ty Smith al diari. Kevin West, un altre assistent regular del Premi, va dir al diari Los Angeles Times que va intercanviar missatges amb Mateen en un xat homosexual durant almenys un any de manera intermitent.

La dona d'Omar, coneixia les seves intencions i va intentar convèncer-lo que no portés a terme l'atac, segons informa aquest dimarts la cadena NBC. La dona, que té un fill en comú amb Mateen, també ha relatat als investigadors que un cop va portar en cotxe al seu marit al club Premi perquè volia inspeccionar-lo. L'actual parella de l'assassí, Noor, ha relatat a l'FBI que era amb ell quan va comprar munició i una cartutxera, segons han explicat a la NBC fonts coneixedores del cas.

Malgrat això, el grup gihadista es va atribuir l'atac poc després de produir-se i va confirmar dilluns en el seu radi que l'atacant pertanyia a les seves files. "Era un dels soldats del califat als Estats Units.

No hay comentarios:

Publicar un comentario