viernes, 3 de junio de 2016

¿Vè. portaria els seus fills a aquest "parc"?

Els nous parcs infantils de Carmena. (Foto: Madrid)

OK Diari publica la notícia "Carmena obre solars plens de pals i ferros rovellats perquè els nens construeixin els seus parcs"

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, emprès una idea molt nova per als nens. Després del concurs de recollir burilles, arriben els parcs en descampats abandonats. Ara Madrid pretén que siguin els mateixos nens els que s'autogestionin aquests espais okupats construïts i que ells mateixos construeixin el seu oci a partir de pals, ferros rovellats i muntanyes amb runes. El bategen oficialment com "dotació cultural a l'aire lliure autogestionada".

En un vídeo oficial de l'Ajuntament publicat per OKDIARIO, la regidora Cèlia Mayerha anunciat com han dut a terme aquest pla municipal anomenat Obrint espais. "Estem identificant espais buits, solars sense ús, que porten molt temps tancats o bé perquè no tenen activitat o planificació, per omplir-los de projectes a través de la ciutadania", declara Mayer.

"Hem començat per tres solars al districte Centre pels quals passa la Muralla Cristiana, tenen valor recreatiu i patrimonial també", relata la responsable consistorial de Cultura i Esport. "La idea és també identificar solars i espais sense ús en els 21 districtes de la ciutat per obrir aquest nou tipus de dotació cultural, dotació a l'aire lliure i autogestionada", explica.Carmena pretén canviar aquests moderns parcs per enderrocs.

També recullen les valoracions dels pares que participen en el projecte des de les associacions de pares dels col·legis propers. Aplaudeixen la iniciativa ja que els solars "porten prop de 30 anys tancats i era una petició antiga obrir-los".

No sembla suposar cap problema l'existència de pedres, pals amb claus, sorrals d'obra, etc. En la seqüència es veu a nens pujats a bastides de dubtosa estabilitat. Es desconeix si a més de l'estudi per localitzar els solars buits en la llista de carrers s'ha comprovat la ideonidad de les velles estructures que hi ha en aquests espais de cara a l'ús per part de menors.

Celia Mayer davant els plans on s'han detectat les escombreres. (Foto: Madrid)

Els pares assenyalen que "els nens es munten la seva pròpia pel·lícula" quan van autocontruyendo seu parc, "abans no hi havia res". La imaginació dels nens s'imposa també en aquests ambients.

Actualment les tendències per a parcs infantils han avançat molt. En moltes administracions s'obliga que allà on els menors practiquin els seus jocs Esteel sòl encoixinat amb goma de rodes reciclades.

Els tobogans, rampes, gronxadors o balancins d'aquests parcs per llei estan obligats a passar diferents tests de resistència. També l'accessibilitat és un dels mínims que es requereix perquè s'obri un nou parc destinat als més petits.

També crida l'atenció com es mostra sense pudor la imatge de menors en el citat vídeo institucional. S'entén que des del Consistori de Carmena es compta amb el permís patern de cada pare perquè es pugui difondre lliurement la imatge dels menors.

D'aquesta manera, amb aquest projecte tornen a l'imaginari col·lectiu els vells descampats del segle passat que pedagògicament ja estaven superats al marge de la perillositat de jugar amb objectes oblidats i plens de brutícia.

© 2016 OKDIARIO

http://okdiario.com/espana/2016/06/02/carmena-abre-escombreras-que-ninos-construyan-sus-parques-palos-arena-clavos-184054

No hay comentarios:

Publicar un comentario