sábado, 11 de junio de 2016

El cap de setmana de Varoufakis

Yanis Varoufakis con Mònica Terribas en la Sala Moragues.

Gianis varufakis ara en estat d'atur forçós, va passar per Barcelona per participar en un cicle de conferències anomenat "Què significa formar part d'Europa?" Al Born Centre Cultural, el mercat convertit en un museu sobre 1714. Ningú visita les instal·lacions, que acull cicles de conferències que destaquen pel seu escàs èxit i testimonial afluència de públic Tals xerrades són l'excusa perfecta perquè Colau es pugui fer fotos amb personatges com gianis varufakis i esposa, Owen Jones, un jove esquerrà radical que s'ha convertit en símbol antisistema al Regne Unit, la economista Loreta Napoleoni (membre del comitè "científic" de la fundació socialista Idees per al Progrés), la feminista nord-americana Judith Butler, filòsofa post-estructuralista, i Anthony Giddens, que va ser l'encarregat d'obrir el calendari de conferències, dutes a terme a l'octubre de l'any passat.

Cada conferència va costar, segons les factures aportades per Carina Mejías, entorn als dos mil euros i els convidats i convidades de Colau es van allotjar en els millors hotels de Barcelona. Per exemple, l'estada de Varoufakis i senyora a la capital catalana en un hotel de luxe li va costar al contribuent 1.300 euros. La parella va estar tres dies a Barcelona, ​​un d'ells per fer turisme, contodos les despeses pagades.

Varoufakis va parlar sobre el fracàs dels seus plantejaments davant la UE i de les seves polítiques a Grècia. L'home es dedica a passejar-se pel món amb la seva dona, pel mòdic preu de 2200 euros més despeses que en aquest cas van ascendir a 2000 més entre les tres nits d'hotel i el bitllet d'avió per a ell i la seva milionària esposa. Això si els de Barcelona si que és Pot aprofitar per exhibir-lo en diversos actes del partit, suposo ja a càrrec de l'ajuntament de Barcelona. Ara Varoufakis desmenteix la notícia i diu que pagament el viatge de la seva butxaca, però en la documentació municipal consten com a pagades per l'ajuntament.

Però qui realment va fer el millor negoci va ser la periodista Mònica Terribas, conductora del matinal de Catalunya Ràdio, el salari anual ronda els dos-cents mil euros. Terribas, que va ser directora de TV3 i és una de les periodistes de referència de bloc separatista, es va embutxacar la mòdica quantitat de 7.497 euros per presentar el cicle de conferències, que portava per títol "D. O. Europa".

No hay comentarios:

Publicar un comentario