miércoles, 8 de junio de 2016

Els antisistemes de la CUP, suspenen a PuigemontL'CUP va decidir ahir a la nit en una de les seves reunions amb suspens mantenir el seu veto als pressupostos de la Generalitat presentats pels seus socis parlamentaris de Junts pel Si -la coalició de Convergència i ERC- i va obrir amb això una ferida que pot ser definitiva per a l'actual legislatura catalana. La formació radical que manté a deu diputats decisoris al Parlament, va reunir el seu Consell Polític i Grup d'Acció Parlamentària durant gairebé tres hores, va desoir les ofertes d'última hora que li van fer arribar des del Govern per doblegar la seva negativa a donar suport uns comptes que creuen insuficients per aconseguir, en el termini d'un any i mig, la independència de Catalunya.

Una de les ofertes d'última hora que va fer arribar al Departament d'Economia que dirigeix ​​Oeiol Junqueras passava per incrementar la despesa a través de la Llei d'Estabilitat Pressupostària per recuperar el perdut amb les retallades socials decretats pels Executius de Mas.

En la votació d'aquesta tarda, la CUP no s'ha mogut ni una mica i les esmenes a la totalitat han estat aprovades per 72 vots a favor (l'oposició en ple) i 62 en contra (els de Junts pel Sí). Un fet sense precedents. Els cuperos prefereixen negociar millor els pressupostos de 2017 abans de tirar endavant els de 2016, tot i que el conseller d'Economia expliqui cop i un altre que hi haurà 873 milions més destinats a àmbits socials.

Carles Puigdemont, presidente de la Generalitat, en el Pleno del Parlament."Qui pagarà les conseqüències de la seva no aprovació seran els ciutadans, els usuaris directes dels serveis públics", ha criticat Junqueras dirigint obertament a la CUP. "Si el que està en joc és l'aprovació d'un pressupost fortament expansiu, l'alternativa de mantenir-se en pròrroga té conseqüències extremadament severes per a l'impuls de l'activitat econòmica i, sobretot, extremadament greus per garantir els serveis socials", afegia des del faristol del Parlament. En roda de premsa posterior Puigdemont ha anunciat 01:00 moció de confiança per a setembre.

La fragilitat en la qual queda ara el Govern que encapçala Carles Puigdemont condueix a la possibilitat d'un avanç electoral va ser ahir admesa pel mateix Executiu a conèixer el resultat de la cimera de la CUP. La portaveu del Govern, Neus Munté, va reconèixer a Rac1 que «la legislatura queda tocada, és evident que aquests pressupostos són absolutament necessaris per a una legislatura excepcional».

El vot contrari als pressupostos hauria de desembocar a una convocatòria automàtica d'eleccions, sembla que es vol allargar amb quatre mesos mes d'inestabilitat i impotència, llevat que la CUP canviés d'opinió al llarg en aquests mesos, cosa que no es produirà . Puigdemont no aconseguirà superar l'obstacle d'aquesta moció de confiança, llevat que canviï totalment de rumb i desisteixi de la seva deliri independentista, pel que anem a assistir a la quarta convocatòria d'eleccions a Catalunya en els últims quatre anys.

14 comentarios:

 1. Jorge Alemany Iglesias

  Qui dia passa, any empeny,......i unes quantes mesades més

  ResponderEliminar
 2. Xavier Méndez

  CUP = rates al servei d'Espanya.

  ResponderEliminar
 3. Antonio Bautista Tanco

  Eso pasa cuando ciu y erc no hacen bien las cosas y se junta con terroristas ahora quexsdmiten jodan

  ResponderEliminar
 4. Lucia Reviriego Lopez

  Estos piojos resucitados solo quieren poder y dinero...asquerosos

  ResponderEliminar
 5. Celestino Parreño Mendez

  Aunque lleves mi apellido no me identifico en absoluto con tus maneras y tu odio.... lástima porque mis ancestros MENDEZ solo me han dado motivos de orgullo, por su corrección, su educación y muchas otras virtudes de las que me siento orgulloso, no creo que seamos parientes nisiquiera lejanos. PDT no quiero CUP para nada.

  ResponderEliminar
 6. Antonio Bautista Tanco

  Eso pasa cuando ciu y erc no hacen bien las cosas y se junta con terroristas ahora quexsdmiten jodan

  ResponderEliminar
 7. Brasilia Caballero

  Y por supuesto hacer pedazos España estos no nos quieren ni en pintura haber si no cerramos los ojitos ni nos lavamos las manos con todo lo que está sucediendo porque eso lo vamos a sufrir nosotros los de arriba nunca sufren ellos viven con nuestros dineros y nosotros sufriendo aquí telediario todos los días bueno lo poquito que podemos ver porque en en Cataluña hay un apagón informativo impresionante parece mentira con tanta categoría que han tenido siempre Cataluña y los catalanes siempre han sido un referente y ahora están cayendo como las torres más altas no todos por supuesto que no pero como sigan lavándose las manos la otra mitad lo arrollarán todo

  ResponderEliminar
 8. Oriol Espona Andreu

  La cup a mentit, ahir varen dir que no se'ls hi havia donat l'opció de negociar els pressupostos abans d'entrar al parlament, avui en Puigdemont a catalunya ràdio a dit clarament que se'ls hi va oferir aquesta possibilitat i la cup la va refusar.

  ResponderEliminar
 9. Juan F Marquez Saborido

  Pues normal, los presupuestos entran dentro del sistema y ellos son antisistema, lógicamente no ven más alla de su futura republica bananera, como los buenos burros.
  Aún me estoy riendo del ridículo que estan haciendo con su querido pacto de estabilidad.jajajajajaja

  ResponderEliminar
 10. Juan F Marquez Saborido

  Ha tardado pero ha merecido la pena esperar al final para reir con la llegada del gran circo ¿COMO ESTÁN USTEDES?.tatatatatarararara....

  ResponderEliminar
 11. Jordi Pinyol Gomez

  Els de la CUP, junt amb els del PP, PSC, C,s, i CSQP per motius politics ens han fotut a tots els catalans més de 1000.000.000 d'€uros 800.000.000 de despesa social. Bravo!!!!

  ResponderEliminar
 12. Juana Serrano Caballero

  No entiendo, porque comentamos este tema de la cup si ya se sabia, con todos los adelantos que tenemos en nuestra manos en sistema informativo, como es que no se coloca en estos medios quien son y de que familia acomodada son, porque todos tienen carrera que se la han pagado sus padres, pero que se la han sacado con dinero por delante, pero de sus padres

  ResponderEliminar
 13. Bernardo Beloso Segura

  Es una VERGÜENZA! lo de la CUP!!!

  ResponderEliminar
 14. Antonio Bautista Tanco

  Ciu y erc cacareando y sin plumas eso por juntarse con terroristas ahora joderos

  ResponderEliminar