sábado, 25 de junio de 2016

Falsedats en la campanya pel Blexit,Nigel Farange, líder de l'UKIP, partit que ha estat fent campanya per la sortida del Regne Unit amb l'argument principal que els 440 milions setmanals que van a Brussel·les es destinarien a sanitat.

Durant la campanya, els partidaris de la sortida de la Unió Europea van repetir que si el Regne Unit deixava la UE proporcionaria 350 milions de lliures (440 milions d'euros) a la setmana al Servei Nacional de Salut (NHS). Aquesta és la quantitat que el Regne Unit destina cada setmana a Brussel·les.

Tot just unes hores després de conèixer el resultat del referèndum sobre el brexit, el líder del Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP), Nigel Farange, ha assegurat que un dels principals arguments que va fer servir en la campanya per aconseguir el vot per el 'leave' (deixar la UE) va ser un "error" i que mai hauria d'haver-se usat aquesta idea.

Ara Farange, reconeix ara que va ser un "error" fer servir l'argument dels diners que es destina a Brussel·les. "No puc garantir (que aquests diners vagin a la NHS) i això és una cosa que mai diria. Crec que és un dels errors que va cometre la campanya pel 'Leave' ", ha assegurat aquest divendres Farage al programa Good Morning Britain, de la cadena ITV.

"Crec que van cometre un error a prometre això. Tenim 10.000 milions, diners gratis per gastar en l'NHS o en escoles, el que sigui, no hi ha res fix", ha dit el líder. "Has de entendre que jo estava en l'ostracisme per la campanya oficial del 'leave'", ha assegurat el líder davant la pregunta de la presentadora de que molts dels 17 milions de britànics havien votat deixar la UE davant aquest argument.

"Quan els britànics es despertin trobaran un país normal, amb les seves pròpies lleis i capaç de prendre les seves pròpies decisions i que, potser, reprendrà els llaços amb la Mancomunitat de Nacions", ha conluido Farange.

Molts britànics tant els que van votar a favor de "Brexit" com els que han votat en contra, se senten ara enganyats i s'ha iniciat una recollida de signatures per nul·litat de la consulta i repetir el referèndum ja que en menys de 24 hores s'han recollit més de dos milions per a tal iniciativa. D'altra banda els escocesos s'estan mobilitzant per repetir un referèndum per separar-se del Regne Unit i per seguir a la UE, el mateix que els ciutadans de Londres que van votar majoritàriament en contra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario