martes, 11 de abril de 2017

El suïcidi lingüístic d'Espanya

Resultado de imagen de inmersión catalan en valencia

En aquests últims anys i en la meitat d'Espanya on hi ha dos idiomes, han refermat les imposicions perquè s'imparteixin els ensenyaments des de primària fins a la universitat en la llengua normalment minoritari del territori. Aquests nazionalistas no paren en barres a l'hora d'imposar els seus criteris els resultats ja comencen a notar-se en les zones que es volen submergir.

Així prenent com a exemple la immersió lingüística de Catalunya, a Galícia o País Basc i Navarra ha refermat la pressió perquè s'imparteixin els ensenyaments en gallec o euskera. Pretenen que les Ikastolas els la mes tendra infància aprenguin en basc desplaçant el castellà de tot ensenyament tot i que els pares demanin l'ensenyament en l'idioma matern.

A les Balears i Comunitat Valenciana passa igual. Els nacionalistes pancatalanistes encapçalats per Mónica Oltra i el seu sicari Vicent Marzá vingut expressament de Catalunya, estan arraconant l'espanyol en detriment d'una llengua que no és ni pròpia com el català com a vehicle majoritari per impartir la resta d'assignatures a través de professors de nou encuny que encara que coneixen la matèria no dominen l'idioma amb que la imparteixen creant un veritable caos sobretot en capitals de província amb majoria de castellanoparlants o en comarques on ni tan sols s'ha s'ha arribat a parlar mai el valencià com Requena o Vega Baixa o com a les illes Balears s'ha esborrat de soca-rel lloa dialectes de cada un de les illes imposant el català i forçant a la seva desaparició dels dialectes d'Eivissa, Mallorca o Menorca tots ells amb tradició i molt diferents entre si.

Conec el cas valencià a través dels meus néts. Un d'ells amb nou anys amb Asperger, estava progressant amb dificultats en les seves assignatures fins que van decidir canviar-los el idioma amb el qual s'imparteixen les assignatures, Així en Ciències Naturals ja han canviat l'espanyol pel valencià com a idioma vehicular i el xaval va aquest curs totalment trasbalsat. Però no és el sol el perjudicat, sinó tota la classe que han hagut de paralitzar el curs ja que els altres no han après res de nou aquest curs, sinó que han oblidat el que han après en cursos anteriors obligant al centre a impartir de nou les matèries del curs anterior en valencià / català, creant-se un veritable caos que només superen momentàniament aquells nens que reciten la lliçó de memòria, però que no serveix ja que no és entès per ningú i al dia següent tot oblidat.

Un altre tema són els professors que estan indignats ja que han hagut de acatar una sórdenes que alteren el seu ritme d'ensenyament, resulta que el bon professor d'una assignatura no domina bé l'idioma i els professors de català no dominen les matèries i se senten fustrados quan veuen que els resultats de les seves alumnes han empitjorat notablement. És una cosa natural.

Ni tan sols els nens de famílies valencianoparlants són capaços d'aprendre una assignatura en català, que encara que semblant té moltes paraules diferents al català. Total que serà un any perdut per a gairebé tots. Així l'educació va de mal en pitjor segons l'informe Pisa comparant amb regions veïnes i cada vegada hi ha més abandonament escolar arribant al 40% a Balears i Comunitat Valenciana. Una cosa que no passa a Castella Leon o Astúries per posar un exemple.

Tot aquest despropòsit ja ha estat denunciat per pares i professors i s'han recollit milers de firmes que ha estat remeses al Síndic de Greuges El Síndic d'Agravis ha comunicat a l'entitat valencianista que "hem demanat informe a l'administració afectada". Per la seva banda, la Defensora del Poble també ha acusat recepció de la denúncia presentada per l'entitat valencianista.

Però per a l'entitat valencianista, el primer èxit de la seva denúncia és la resposta de la Fiscalia Provincial de València, organisme que ha comunicat a PLV que "per part d'aquesta fiscalia s'han incoat diligències d'Investigació Penal i designat Fiscal Instructor", a la confiança de no haver de remetre aquest assumpte al Constitucional.


Però s'està esperant encara una declaració al respecte del ministre d'Educació que abordi amb serietat aquest assumpte i mani la inspecció del ministeri als centres d'aquestes regions i s'examini el compliment de la llei, començant per Catalunya on ja hi ha sis sentències del Tribunal constitucional incomplertes per aquesta causa i el govern regional es passa per l'arc del Triomf i ara estan obstinats a exportar el seu model a altres regions sense cap implantació del català. Entenc que això podria ser un delicte contra els drets i les llibertats dels alumnes.

És que els experiments amb gasosa. Urgent que el ministre es posi a la tasca, se suspengui tot aquest disbarat, abans que sigui massa tard.

No hay comentarios:

Publicar un comentario