domingo, 9 de abril de 2017

Mes que una farsa, va ser una nova provocació a les víctimes

ETA entrega a las autoridades francesas una lista de ocho depósitos de armas
El coordinador de la Comissió Internacional de Verificació, Ram Manikkalingam (c), durant la roda de premsa

Els Artesans de la Pau van consumar la nova entrega d'armes d'ETA mitjançant un sistema difícilment comprensible llevat que volguessin humiliar de nou a les víctimes del terrorisme i per extensió a tots els espanyols. Va ser un vergonyós espectacle on van aparèixer com a negociadors, uns dels terroristes de la banda més sanguinari "Carnisser de Mondragón" autor de vint atemptats i 17 morts.

En la seva compareixença han estat presents Jean Nöel Etcheverry, l'autodenominat artesà de la pau a qui ETA va conferir la missió d'anunciar el desarmament i que ha tingut la funció de ser qui ha lliurat els documents i personificar així la derrota de la banda i Michel Tubiana , president d'Honor de la Lliga de Drets Humans. De la intervenció de Ram Manikkalingam es desprèn una dada també significativa: els verificadors han desistit d'estar presents en el desmantellament dels zulos, una de les pretensions d'ETA per posar en qüestió la legitimitat democràtica dels estats espanyol i francès i han reconegut que a partir d'ara la feina és únicament de la policia

ETA ha lliurat aquest dissabte al matí les dades de geolocalització de vuit dels seus dipòsits d'armes (a primera hora es va informar de dotze amagatalls, però després es van confirmar només vuit). Set d'ells estan a la regió gala d'Aquitània (Viellenave de Navarrenx, Marslac, Sant Pée Sud Nivelle, Lajuson, Lahonton, Carrese-Cassaber, entre Barcus i Aramits i entre Etxharry i Espiuta). El vuitè es troba a la Regió Occitana, entre Adaux i Castèthbon.

ETA ha intentat convertir el lliurament d'armes en un acte de propaganda, La banda terrorista va lliurar les dades als anomenats "verificadors". I van ser aquests els que van transmetre la informació a les autoritats franceses. A més, en tot aquest procés han intervingut les persones de l'entorn pro-etarra a què la banda ha encarregat la tasca de "mediació" entre els terroristes i les autoritats gales. L'anunci del lliurament d'armes s'ha produït després que ETA emetés un comunicat aquest divendres en què es declarava "organització desarmada".

Mannikkalingam no ha volgut especificar a quina autoritat francesa ha estat lliurada la geolocalització dels arsenals, ni quants magatzems han estat lliurats, tampoc la quantitat d'armes. Senzillament s'ha limitat a dir que donen per desarmada a ETA i no ha admès preguntes i com mamporrero dels abertzales s'ha limitat a expressar que amb aquest lliurament d'armes "s'havia restablert la pau entre dos bàndols". Aquest tipus ja va estar en l'anterior comèdia de lliurament d'armes fa tres anys. Llavors volien solucionar con3 pistoles i un subfusell

L'arsenal lliurat aquest dissabte es compon de 120 armes de foc, 3 tones d'explosiu i diversos milers de municions i detonadors. Dos dels autodenominats "artesans de la pau", Mixel Behorcoirigoin i Michel Tubiana, han informat d'aquests detalls en una roda de premsa a l'Ajuntament de Baiona. Tubiana ha assegurat que han enviat a 172 "observadors" als llocs on hi ha els dipòsits d'ETA per "acreditar i comprovar que són les autoritats franceses les que es van a ensenyorir" dels arsenals. Segons el apreciat per les policies espanyola i francesa no hauria lliurat ni la quarta part de les armes en el seu poder. Ni una mostra de penediment i l'intent constant d'equiparar en violència als governs de França i Espanya amb la banda.

Alli a part de Bildu i associats va ser totes les escombraries nacionalista i de l'extrema esquerra tant basca com la catalana Podem o la CUP van enviar els seus representants que van participar en suport d'aquesta farsa i la benevolència de PNB, ERC i altres forces del mal. Allà es va muntar un hapenning per l'exaltació dels que van matar a prop de 800 espanyols i els crims encara queden 300 sense aclarir. Ha estat un nou acte de blanqueig i propaganda, amanit amb manifestacions que pretenen canviar la història del País Basc cara a les noves generacions. Urkullu, Vaixells, Zapatero, Patxi López Pedro Sánchez i unes dotzenes de polítics se suposa democràtics d'aquest país, s'han cobert de glòria amb les seves declaracions prèvies al "esdeveniment".

1 comentario:

  1. Me parece recono cer que por lo menos uno es el mismo mediador de la farsa anterior que fueron invitados a mesa y mantel con buena pasta que se llevaron

    ResponderEliminar