sábado, 29 de abril de 2017

Puigdemont ja no té qui el rebi


Carles Puigdemont, i el seu "ministre d'exteriors" Raul Romeva

Puigdemont suspèn el seu viatge al Marroc perquè ningú anava a rebre-". Cap dels responsables polítics marroquins, en tots els nivells polítics, podria rebre" al president i al ministre-president de Flandes.

Nou fiasco al desplegament internacional del procés separatista. El president de la Generalitat cancel·la el viatge que tenia previst fer al Marroc entre el 7 i el 9 de maig. Carles Puigdemont pretenia encapçalar una "missió empresarial" amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, però la reacció marroquina ha causat la suspensió del desplaçament.

Segons una nota conjunta emesa per la Generalitat i el govern de Flandes, "els líders de la delegació han decidit conjuntament cancel·lar la seva participació en la missió després que el Govern marroquí hagi informat formalment, dues setmanes abans del viatge, que cap dels responsables polítics marroquins -en tots els nivells polítics- podien rebre'ls en el període en què els dos presidents anaven a estar al país ".

La missió comercial que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, havien de encapçalar al Marroc de diumenge 7 al dimarts 9 de maig s'ha suspès perquè "cap dels responsables polítics marroquins, en tots els nivells polítics, podria rebre'ls "en el període en què eren al país.

En el document es lamenta a més el perjudici causat als directius de les empreses que anaven a acompanyar Puigdemont i Bourgeois. A la comitiva estaven representades una trentena de companyies catalanes i flamenques.

Després de volar dues vegades als Estats Units en quinze dies sense aconseguir tan sols una fotografia amb Jimmy Carter, el president de la Generalitat protagonitza una nova incidència 'diplomàtica', un plançó sense pal·liatius que a la Generalitat s'atribueix al torpedinament sistemàtic dels serveis exteriors d'Espanya contra les iniciatives internacionals de l'executiu autonòmic.

Com és sabut, l'administració catalana disposa d'una extensa xarxa d'ambaixades repartides per Europa, Hispanoamèrica i els Estats Units. Anys enrere havia disposat dels serveis d'exlíder d'ERC Àngel Colom com a representant de la Generalitat al Marroc qui va estar important mà d'obra d'aquest país per tancar la porta als castellà parlants, els resultats estan ben visibles. En l'actualitat Catalunya té 'ambaixada'. al Regne del Marroc.

Després de la bona acollida al projecte independentista donada per Nicolás Maduro, li suggereixo a molt honorable que dirigeixi els seus esforços cap a una petita república al nord de la península de Corea. Alli probablement el rebran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario