jueves, 27 de abril de 2017

Pujol Corporation 58 - Una organització criminal

Marta Ferrusola declara al febrer de 2015 a la Comissió d'investigacion d'Parlament de Catalunya

La detenció de Jordi Pujol Jr. i els registres posteriors realitzats en els domicilis familiars han reafirmat al jutge José de la Mata en la tesi que des d'aquí s'havia estat estudiant des del primer moment, Jordi Jr. no era l'amo dels diners que manejava presumptament al seu nom, sinó el mes vistós dels testaferros que té escampats pel món o en els comptes també detectades a nom dels set germans i la seva esposa Marta Ferrusola.

La monumental fortuna que hi ha a tot el món amb base a Andorra i expandida pel món és propietat de Jordi Pujol Soley, aconseguida a força de l'extorsió continuada durant els seus trenta anys al capdavant de la Generalitat. La seva llarga família va col·laborar activament per a la i el també el partit que va crear, Convergència seria un altre dels instruments per obtenir les seves pretensions.

El sorprenent registre de les dues residències del matrimoni Jordi Pujol Soley i Marta Ferrusola a Barcelona i Queralbs ordenat ahir pel jutge José de la Mata implica un tomb en la visió del magistrat sobre l'anomenat cas Pujol.

Si fins ara semblava clar que s'atribuïa al primogènit de la família, Jordi Pujol Ferrusola, la propietat i el control de la majoria del capital, ia la resta dels fills el declarat en el seu moment per cada un d'ells, el manament del jutge en el qual ordena els registres d'ahir, que forma part d'una peça separada declarada secreta, defineix a l'expresident de la Generalitat ia la seva esposa com a titulars propietaris de la principal compte a Andorra del seu fill en l'any 2000.


El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va acordar l'entrada i registre al domicili particular de l'expresident català Jordi Pujol Soley i de la seva dona Marta Ferrusola a Barcelona després que la Fiscalia Anticorrupció hagi trobat "anotacions manuscrites" d'aquesta última que revelen, segons la seva opinió, el seu control directe sobre la fortuna familiar a Andorra. El jutge atribueix a Marta Ferrusola el maneig de la fortuna familiar dels Pujol a Andorra.

L'acte mitjançant el qual el magistrat va acordar els registres a la casa d'estiueig del matrimoni a Queralbs i al despatx particular del patriarca del clan català considera "significativa la menció manuscrita que consta en un dels documents aportats" per les autoritats andorranes. Concretament en el "full de sol·licitud d'operacions en compte".

Segons el jutge, que reprodueix un informe enviat fa només uns dies per Anticorrupció, aquesta anotació inèdita permet atribuir a la investigada Marta Ferrusola Lladós "la disposició de fons de la família Pujol Ferrusola fins a la data en què es va procedir per tots i cada un d'ells a l'obertura dels comptes "al Principat. Assenyalant, a més, que el "factor comú" de tots els integrants de la família és Jordi Pujol Soley.

Cal recordar que Maria Victòria Álvarez, exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, va declarar davant el jutjat que en un viatge a Londres va escoltar una conversa telefònica entre el primogènit de la família i Marta Ferrusola en què la dona de l'expresident afirmava: "Ja estan fora de perill els 400.000 ". Segons la versió d'Álvarez en aquest viatge a Londres Pujol Ferrusola va contactar amb Hervert, un personatge que resulta clau en la trama de blanqueig dels Pujol.

La carta manuscrita en què es atribuyer el compte a Jordi Pujol Soley

El magistrat es recolza en dues cartes incloses en la comissió rogatòria andorrana arribada al ja llunyà al juny del 2015 i aportades pel banc Andbank, successor de la banca Reig. Seguint l'argumentació de la Fiscalia, el jutge relata que en relació amb el compte 63.810 de l'esmentat banc i el seu titular és Pujol fill, en la qual s'ingressen 307 milions de pessetes l'any 2000, hi ha dos documents: "Un d'ells signat per Jordi Pujol Ferrusola en què explica que ell no és amo d'aquests fons que s'ingressen i que el reial titular "és el seu pare. "Un segon document, manuscrit de Jordi Pujol Soley, datat al maig del 2001, en què afirma ser propietari del compte (...) i declara que per al cas de la seva defunció, tot el que hi hagi en aquest compte ha de passar a Marta Ferrusola Lladós. El document està signat per Pujol Soley (...) ".

El jutge De la Mata no ha pres encara decisió sobre els seus pròxims moviments en virtut de tota aquesta nova informació. El més lògic seria la immediata detenció de Jordi Pujol Soley i de la seva esposa Marta Ferrusola i també la dels seus sis fills encara no detinguts en virtut dels fets provats a cada un d'ells.Cronología de un caso

25 de julio del 2014. Jordi Pujol confiesa que su familia ha mantenido fuera de España sin declarar una herencia millonaria. La famosa deixa. La declaración se produce después de que trascienda la investigación de las actividades empresariales del primogénito, Jordi Pujol Ferrusola que arrancan de las controvertidas grabaciones en el restaurante La Camarga. En paralelo, Oriol Pujol acaba de abandonar sus responsabilidades políticas por el caso ITV.

29 de julio del 2014. El juez de la Audiencia Nacional Pablo Ruz decide imputar a Jordi Pujol Ferrusola y Mercè Gironès, su esposa, por un delito de blanqueo de capitales a partir de las investigaciones ya iniciadas. A los quince días declaran por primera vez ante el juez, que
no les impone ninguna medida cautelar.

18 de enero del 2016. La Audiencia Nacional asume la investigación de todo el caso Pujol, que hasta aquel momento estaba divido en dos causas.

10 de febrero del 2016. El ex- president Jordi Pujol declara por primera vez ante el juez de la Audiencia Nacional José de la Mata. En esta declaración se ratifica en la deixa como origen del dinero que posee la familia en Andorra, cuya administración ha sido, explica, cosa de su primogénito. Su esposa, Marta Ferrusola, se niega a declarar ante el juez.

1 de febrero de 2016. El juez pone en cuestión por primera vez algunos de los informes policiales que han servicio de base al caso. De la Maza considera que estos informes se podrían haber obtenido de forma ilícita por agentes próximos a la cúpula de Interior que ya habían elaborado informes –que se mostraron infundados– sobre las presuntas cuentas en suiza del alcalde de Barcelona.

27 de marzo de 2017. Oriol, Marta y Mireia Pujol declaran por primera vez ante el juez de la Audiencia Nacional en calidad de investigados. De nuevos todas las preguntas se centran en el origen del dinero depositado en Andorra y en qué hicieron con él. El ex secretario de organización de CDC asegura que se había deprendido de un dinero que, aseguró, “le incomodaba”.

28 de marzo de 2017. El juez de la Mata decide anular como prueba los informes policiales contenidos en el lápiz de memoria entregado por la policía y que sirvió para sustentar parte de las pesquisas contra los Pujol. El juez determina que su origen puede ser ilícito y decide investigar a los jefes de la cúpula policial bajo el mandato de Jorge Fernández Díaz.

25 de abril de 2017. Jordi Pujol Ferrusola declara por tercera vez ante el juez. Al terminar el día se dicta su ingreso en prisión sin fianza.

No hay comentarios:

Publicar un comentario