sábado, 8 de abril de 2017

Un nou viatge, aquest cop secret, d'Puigdemont als Estats Units

Carter, al anunciar su cáncer en agosto

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a viatja aquest cop en secret als Estats Units, on ha mantingut una trobada amb l'expresident nord-americà Jimmy Carter, per parlar sobre el procés sobiranista a Catalunya, segons han confirmat fonts del Govern. Puigdemont ha viatjat per parlar del 'Procés' amb Jimmy Carter. El president de la Generalitat busca ara un mediador (previ pagament dels seus serveis) per dur endavant el seu projecte secessionista.

Després de tornar el cap de setmana d'un viatge oficial a Boston, Washington i Nova York, Puigdemont va tornar a agafar l'avió dimecres passat cap als Estats Units i avui manté una trobada amb Carter a Atlanta, on la seva organització especialitzada en promoure processos de pau i de resolució de conflictes, el Carter Center, ofereix l'anomenada Annual Executive Briefing and Presidential Reception.

A LA RECERCA D'UN MEDIADOR

En declaracions a TV3 des d'Atlanta, Puigdemont ha posat en relleu la seva predisposició a acceptar la figura d'un mediador en el pols que manté la Generalitat amb l'Estat pel procés sobiranista: "Nosaltres tenim la taula parada perquè se sent l'Estat espanyol. I si cal que hi hagi la mediació d'una altra gent, per nosaltres no serà que no ".

Puigdemont ha celebrat poder explicar els seus arguments a Atlanta: "Per a nosaltres és una oportunitat poder venir aquí a compartir la situació, comprovar un cop més l'interès que hi ha pel que està passant a Catalunya, amb una gent acostumada a parlar d'aquests assumptes en tot el món ".

VIATGE LLAMPEC I DISCRET

La Generalitat ha guardat en secret fins avui el viatge de Puigdemont, que de fet ahir ja no va assistir a la segona jornada de la sessió plenària al Parlament català, en la qual el grup parlamentari de Junts pel Sí, del qual forma part el president català, va perdre cinc votacions de mocions presentades per l'oposició. El president Puigdemont va partir cap als Estats Units el dimecres, després d'intervenir al matí a la sessió de control al Parlament.

Ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar el decret que establia que "durant l'absència del president de la Generalitat de Catalunya, des del dia 5 fins al dia 8 d'abril de 2017, i mentre no torni a Catalunya , exercirà la suplència "en l'exercici de les seves funcions el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras".

REACCIÓ DEL PPC

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que "tenim constància que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha hagut de pagar per reunir-se amb l'expresident nord-americà, Jimmy Carter". Així ho ha manifestat qualificant aquest segon viatge als Estats Units en una setmana de "extravagància". "Tot això posa en evidència fins a quin punt d'absurd i de ridícul ha arribat Puigdemont i el Govern", ha afegit.

"És un fet molt greu que pagar per poder celebrar una trobada, el dubte ara és qui ho ha pagat" ha assenyalat apuntant que "no sabem si alguna fundació de Convergència coneguda pel 3%, si el Diplocat, o la Generalitat". "Se'ls hauria de caure la cara de vergonya per haver de pagar perquè els rebi algú mínimament representatiu", ha manifestat. Així, Garcia Albiol creu que "això demostra el grau de patetisme de la Generalitat que actua amb desesperació perquè a Europa ia la resta del món ningú els pren seriosament".

"És molt greu que es pategen els diners dels catalans anant dues vegades en Estats Units en una setmana" ha denunciat sumant que "tot això per buscar una foto que no han acabat de trobar i com no el rep ningú, ha de pagar". En aquesta línia ha explicat que "és com aquell que surt de casa d'amagat i paga un servei, un desesperat, Puigdemont és un desesperat de la política".

Finalment, ha demanat "la compareixença al Parlament del conseller Romeva, interpel·la el president i vam presentar una bateria de preguntes perquè donin explicacions del contingut del viatge, la despesa del president i els set acompanyants, i qui ha pagat la fundació de Jimmy Carter ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario