jueves, 27 de abril de 2017

Moció de censura ... Al PSOE?


Pablo Iglesias anuncia aquest dijous que promourà una moció de censura una iniciativa per articular una moció de censura contra el president del Govern, Mariano Rajoy. contra Rajoy Podem i els seus socis volen reunir els vots suficients per desallotjar el president del Govern. Els partits del Congrés mes rellevants com PSOE, Ciutadans, PNB, ja han anunciat que no la van a donar suport. Però han de presentar la moció encara que no aconsegueixin els seus suports. El seu objectiu no és mes que un nou intent de dividir el PSOE.

Iglesias ha comparegut al Congrés dels Diputats al costat de la plana major del seu grup parlamentari. Flanquejat per Irene Montero, Alberto Garzón i Xavi Domènech, entre d'altres, el líder d'Podem ha expressat les seves fortes crítiques a la corrupció del PP i als manejos del Govern amb la Fiscalia General de l'Estat i els fiscals d'Anticorrupció. Una cosa que ha qualificat d ' "intent de segrest de les institucions per part del PP".

Quan Iglesias es pugi d'aquí a unes setmanes a la tribuna d'oradors del Congrés per defensar la seva candidatura a la Presidència del Govern, té garantit l'aplaudiment dels seus 71 diputats, i l'esbroncada, almenys, dels 137 del PP i els 32 de Ciutadans. Però ... I el PSOE ?, On estarà el PSOE en aquesta hora crucial per al seu futur? ¿Serà un no clar, rotund, per incompatibilitat gairebé fins de caràcters, o serà un "no a les formes i sí al fons", com es tem algun dels consultats?

Pablo Iglesias no busca el 'sí', com mai va buscar realment fer president del Govern a Pere Sánchez a la investidura l'11 de març de 2016, persegueix aprofundir el la fractura interna dels socialistes i que, guanyi Díaz o Sánchez la Secretaria General en les urnes el proper 21 de maig, neixi políticament ferit de mort perquè ja serà el líder del segon partit ... només nominalment.

Amb el partit desarborat per l'odi i les querelles internes, ia menys d'un mes que els seus 188.000 militants dirimeixin a les urnes quin model de PSOE volen: el de Susana Díaz, totalment allunyat del que representa Podem, o el de Pedro Sánchez , partidari d'una triple aliança amb els morats i els sindicats per desallotjar Rajoy ...

En teoria la moció de Podem seria contra la corrupció del PP. El grup parlamentari d'Units Podem Pablo Iglesias i els seus socis iniciaran una ronda de contactes amb la resta de grups de l'oposició, especialment amb el PSOE i Ciutadans, per desallotjar del poder el PP. Després dels contactes, Podem presentarà la moció en tot cas, encara que no aconsegueixi reunir els vots suficients per tirar-la endavant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario