miércoles, 19 de abril de 2017

Penes de telenotícies

Ignacio González

Aquest matí s'està realitzant una operació policial dirigida pel jutge Eloy Velasco en col·laboració amb la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil. que ja al migdia havia realitzat més d'una dotzena de detencions. La mes notòria la de l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio Gonzalez amb la seva dona, el seu germà i alguns familiars propers.

La investigació per presumptes irregularitats en la gestió del Canal d'Isabel II oberta al juliol de 2016 ha desencadenat l'anomenada Operació Lezo. És obra de l'instructor de l'Operació Púnica a l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, Fonts jurídiques han confirmat la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid, que va presidir el Canal entre 2003 i 2012, mentre va ser vicepresident de l'Executiu madrileny. El jutge Velasco fa anar sòlids indicis que González va liderar una organització criminal dedicada a la corrupció.

El magistrat persegueix actuacions dirigides al desviament de fons públics i al tripijoc de contractes per a benefici propi. Se centra en persones vinculades al Govern d'Ignacio González. En concret, Velasco estudia presumptes delictes de prevaricació, organització criminal, malversació, suborn, blanqueig, frau, falsedat documental i corrupció en els negocis. Per al rentat de fons, l'exdirigent del Partit Popular hauria comptat amb l'ajuda del seu germà, Pablo González, també detingut i investigat per falsos préstecs i operacions bancàries opaques.
Resultado de imagen de eloy velasco baltasar garzón
El jutge Eloy Velasco

Pablo González és també un dels principals responsables de l'empresa pública Mercasa, que s'hauria adjudicat de forma il·lícita obres en el camp de golf de Chamberí concedides sobre el paper a ACS, entre d'altres contractes. Eloy Velasco sospita també de la compra de diverses societats. Una per part de Inassa -filial sud-americana del Canal d'Isabel II que funciona amb diners públics a seu president, Edmundo Rodríguez, va cessar Cristina Cifuentes per indicis delictius de la brasilera Emissao. Hi hauria ocorregut també a Colòmbia. Segons els indicis, es van efectuar a un preu superior al real, cosa que podria desembocar en el cobrament de comissions per als intermediaris.

Cifuentes va impulsar la investigació

El presumpte finançament il·legal del PP de Madrid és una altra de les vessants afectades per l'operació. González hauria reclamat diners com a responsable del comitè de campanya del PP a empreses que s'adjudicaven obres públiques en administracions governades.

L'operació d'aquest dimecres es basa en part en la documentació que va traslladar el govern de Cristina Cifuentes a la Fiscalia de l'Audiència Nacional després de detectar "anomalies" en les filials del Canal d'Isabel II a Iberoamèrica. El jutge Velasco ha citat perquè declarin al llarg del matí com a testimonis a cinc persones. Entre elles, figuren la presidenta de la Comunitat de Madrid, el conseller de Presidència Àngel Garrido i la cap de gabinet de la presidència Marisa González.

En declaracions als mitjans de comunicació prèvies a la seva declaració judicial, Cifuentes ha sostingut que "és un assumpte que està investigant la UCO, està sota secret de sumari i no faré més declaracions. Estem col·laborant absolutament amb la Justícia, en el seu moment remetem a la Fiscalia la informació i des de llavors la nostra col·laboració és absoluta. Tot el que ens demani el jutge ho farem, nosaltres anem a respectar el secret de sumari. nosaltres som els primers interessats en que en els assumptes de corrupció s'arribi fins al final ".

Seu del Canal d'Isabel II.

Al maig de 2016, el Govern de Cifuentes va informar que el nou director gerent del Canal d'Isabel II, Rafael Prieto, estava fent una anàlisi sobre les filials començant per l'operació de compra més recent, la relativa a Emissao, per 21 milions d'euros . Un any després el valor comptable era de cinc milions. Al seu dia, el govern regional va informar anomalies relatives a preus, terminis i fórmules de pagament de l'operació. En concret, el detectat tenia a veure amb compra d'accions o lletres a un preu més de l'establert.

Marhuenda també imputat

En una estranya casualitat Francisco Marhuenda, director de La Razón, i Maurici Casals, president del diari, també han estat imputats en l'Operació Lezo. A més d'Ignacio González, un dels detinguts més rellevants és Eduardo Rodríguez Nebot, considerat home fort de González, encarregat de gestionar una de les filials sud-americanes del Canal fins al seu cessament i conseller delegat de La Razón.

Francisco Marhuenda i Maurici Casals

Segons informa El Espanyol de fonts de la investigació, Marhuenda i Casals estan sent investigats per, suposadament, haver coaccionat Cristina Cifuentes perquè no denunciés les irregularitats al Canal. En concret, Casals hauria ordenat al director de La Razón pressionar Cifuentes advertint d'una campanya de desprestigi si no callava les informacions. L'objectiu, salvar Rodríguez Nebot.

D'altra banda, entre els citats a declarar pel jutge Velasco aquest mateix dimecres hi ha el president del grup Atresmedia i de Planeta, José Crehueras. Crehueras ha estat citat com a testimoni, igual que Cifuentes; la seva cap de Gabinet, Marisa González; el portaveu del seu Govern i president del Canal d'Isabel II, Ángel Garrido; i el director general del Canal, Rafael Prieto.

Cifuentes i Garrido declararan davant del jutge durant el dia d'avui des del seu despatx, mentre que Crehueras, González i Prieto han acudit en persona al tribunal.

La Sexta estava avisada

Com ha passat ja en diverses ocasions, sempre en el cas de polítics del PP, la detenció d'Ignacio González ha estat televisada: en aquest cas, han estat càmeres de La Sexta les que han estat testimonis de l'arrest, el que fa pensar que havien rebut un avís previ des de fonts de la investigació. Les imatges han estat emeses pràcticament en directe en una edició especial de Roent, el programa que presenta i dirigeix ​​Antonio García Ferreras a la cadena, i que aquest dimecres ha avançat més de dues hores el seu horari d'emissió habitual.

Des de primera hora del matí, diversos mitjans van informar de l'operació de la Guàrdia Civil abans que es llancés i van avançar que hi hauria detencions i registres però només La Sexta va captar el moment just de la detenció. També la sisena ha entrevistat per aquest assumpte i sense venir al cas a l'ex jutge Baltasar Garzón el qual s'ha esplaiat. L'aparició de l'autobús de Podem l'Trama Bus davant de la seu de Canal d'Isabel II, també fa pensar que pot ser una operació organitzada de manera que es podria anomenar com la Nova Trama aliada amb alguns jutges i polítics que intentarien pescar en aigua regirat.

Resultado de imagen de garcia ferreras
Garcia Ferreras

No crec en les casualitats i tantes coincidències al retorn d'unes vacances fa pensar que ens trobem en una nova campanya mediàtica per desprestigiar polítics i periodistes afins al PP, que coincideix tot això amb la figura del jutge Eloy Velasco, el promotor de totes aquestes detencions juntament amb el cas del president de Múrcia casualment tots ells del PP, que en haver estat anterior conseller de Justícia de la Comunitat Valenciana pel PP, on va sortir pel que sembla rebotat i va tornar a la judicatura per fosques raons, que s'hauria convertit en el hereu del sistema de jutge justicier de Baltasar Garzón pel que fa a aquests grans muntatges que sempre acaben en gairebé res i perjudiquen a molta gent.

Com s'ha declarat secret de sumari caldrà esperar a properes dates per aclarir aquest assumpte que no és nou i que casualment ha donat lloc a aquest espectacle.

No hay comentarios:

Publicar un comentario