miércoles, 5 de abril de 2017

La Stasi de la Colau


Sabut és que l'alcaldessa de Barcelona té predisposició a la defensa dels individus marginals que pul·lulen al seu aire cometent delictes per la ciutat, posant pals a les rodes a qualsevol actuació policial en contra de les ocupacions il·legals, venda il·legal o baralles entre les màfies okupes, al mateix temps ella sent aversió contra qualsevol cos uniformat, es digui, exèrcit, mossos o la seva pròpia guàrdia urbana a què sembla mes bé estar perseguint.

Nova polèmica a l'Ajuntament de Barcelona amb la Guàrdia Urbana. La creació d'un fitxer informàtic amb dades de caràcter personal d'agents sota la gestió de la Unitat de Deontologia i Assumptes Interns de la Guàrdia Urbana podria vulnerar drets fonamentals, segons el PP i el sindicat CSIF, ja que incorpora informació sensible -com les seves propietats , historial acadèmic i mèdic, subscripcions, ideologia, creences religioses o vida sexual- dels policies que estiguin baix a una investigació penal o administrativa per part d'aquest cos, encara que el seu expedient ja estigui tancat o arxivat.

La seva finalitat seria la gestió de procediments d'informació reservada a funcionaris i investigació de fets constitutius d'infracció disciplinària o d'infracció penal, de procediments sancionadors, de procediments vinculats a l'assignació de l'armament i registre de sancions imposades i de queixes ciutadanes i peticions d'altres entitats competents, pels serveis prestats per la Guàrdia Urbana.

El Consistori recorda que Afers Interns de la Guàrdia Urbana ja feia servir una base de dades similar encara que ara s'ha actualitzat per incorporar nova informació, com vídeos, àudios o elements de les xarxes socials. També remarca que la intenció és protegir al màxim la informació obtinguda en procediments oberts, ja siguin administratius o penals, respecte a agents de la Guàrdia Urbana, tot i que en aquestes diligències pot aparèixer dades personals d'altres policies, com Mossos, o de persones implicades en aquestes actuacions. A més, indiquen que es respecta la confidencialitat de la informació sensible i que altres organismes poden consultar respectant la legislació sobre protecció de dades.

El sindicat CSIF considera que aquest fitxer atempta contra la Constitució ja que no només es permet obtenir dades sobre expedients disciplinaris sinó també altres personals més enllà de nom, domicili i DNI. El sindicat lamenta que el registre pot ser gestionat pel consistori o per una empresa contractada específicament per a realitzar el servei, de manera que aquesta adjudicatària tindria accés a aquesta informació sensible. «Aquesta situació és al nostre entendre molt greu, però més greu és encara que pugui sortir a concurs públic la gestió del fitxer, perquè una empresa externa el pugui gestionar» assenyala el sindicat. I afegeix que hi ha un perjudici contra la seguretat ja que el seu col·lectiu és «vulnerable» davant la difusió d'informació personal. CSIF estudia accions legals per aquest registre i lamenta que la resta de plataformes sindicals no ho denunciessin.

el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ​​Alberto Fernández Díaz, ha definit la situació quan ha remarcat que la creació d'aquesta base de dades vol dir que «Ada Colau obrirà fitxa policial als agents de la Guàrdia Urbana». «A Barcelona es donarà l'absurd que no tan sols la policia fitxés als delinqüents, sinó que Colau i el consistori tindran fitxats als agents de la Guàrdia Urbana en fitxers amb dades personals que podrien vulnerar drets fonamentals, reconeguts en la Constitució», va afirmar el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona. A més, Fernández Díaz ha considerat que el fitxer vulnera les dades «que cada persona té dret a mantenir en privat» segons la Llei de Protecció de Dades, pel que ha demanat al consistori la seva suspensió immediata.

Però l'Ajuntament de Colau va molt més enllà quan vol tenir a les mans un sol arxiu les dades privades, metges, econòmics o sexuals dels membres de la seva Guàrdia Urbana o de qualsevol ciutadà, que està prohibit obtenir-los a qualsevol altre organisme. Amb quin fi ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario