viernes, 21 de abril de 2017

Pujol Corporation 56 - Jordi Pujol Jr.- Alçament de béns

Jordi Pujol Ferrusola.
Jordi Pujol Ferrusola.

El dimarts 25 d'abril Jordi Pujol Ferrusola haurà d'acudir a l'Audiència Nacional per a una nova citació del jutge De la Mata, Aquesta serà la tercera vegada que Jordi Pujol Ferrusola declari davant l'Audiència Nacional.

L'última va ser al febrer de 2016, quan la Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge De la Mata que li retirés el passaport després de 3 hores i mitja de compareixença a petició pròpia per parlar del seu diners acumulats a Andorra i que la família atribueix a una herència . La primera vegada que va declarar davant aquest tribunal va ser un any i mig abans, en aquest cas per explicar els 11 milions d'euros que va cobrar d'empresaris que contractaven amb la Generalitat per tasques d'intermediació.

Ara, Jordi Pujol Ferrusola haurà de donar explicacions sobre l'ocultació del seu patrimoni a l'estranger, fent servir una estratègia que, diu la policia, tenia com a finalitat "sostreure actius patrimonials" en previsió d'una possible condemna que suposi el pagament de multes o responsabilitats civils , que suposarien de facto, recorda la Policia, "la liquidació dels seus actius".

Amb aquest informe, de 93 pàgines, la UDEF unifica "tots els fets que s'han vingut exposant en informes previs" i que demostren "una estratègia de descapitalització intencionada" per part del primogènit dels Pujol i de la seva exdona.

L'informe recull també operacions anteriors, com la inversió de cinc milions en la construcció d'un casino a l'Argentina, operació que pot amagar un suposat blanqueig de capitals. - La Policia Judicial ha elevat a 30 milions d'euros dels fons suposadament evadits fora d'Espanya per Jordi Pujol Ferrusola en plena investigació judicial. Tal com va revelar EL MÓN la passada setmana, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) havia detectat operacions de «despatrimonialització» realitzades pel primogènit del clan català que ascendien a almenys 14 milions d'euros. Després d'un nou anàlisi, la Udef doblega amb escreix aquesta xifra fins a arribar exactament 29.917.589,20 euros. En aquest últim càlcul la Udef inclou «negocis jurídics ficticis, inversions no repatriades o pèrdues internacionals fictícies».

Els investigadors expliquen ara al titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional que han procedit a «computar» el muntant total desviat fora d'Espanya en plenes indagacions mitjançant «negocis jurídics en els quals hi ha hagut una ficció íntegra dels mateixos, que serien inexistents en el fons, simulant l'existència dels mateixos amb l'únic objecte de dissimular l'activitat per alçar els béns de la Justícia ». Però també, afegeix la Udef, ha «constatat l'existència d'actius patrimonials a l'exterior, associats a inversions reals i compartits amb altres socis en diferents jurisdiccions».

«Gran part dels mateixos», prossegueix la policia judicial, estarien relacionats «amb operatives de blanqueig de capitals» i «es mantenen intencionalment fora d'Espanya». Així mateix, «estima» l'existència d ' «altres capitals que no han estat declarats mai a Espanya».

Dins de la referida «estratègia de despatrimonialització» de Pujol Jr., la Udef distingeix, en primer lloc, «una tipologia evasora basada en la ficció completa o parcial». En ella s'enclava, per citar alguns exemples, la inversió de dos milions de dòlars en 2015 per a una inversió a Mèxic relacionada amb un projecte fuster. Però també el que considera «donacions fictícies» a la seva filla o la «presumpta compra testifical de Gustavo Shanahan».

La UDEF l'acusa en concret d'haver amagat diners des d'Andorra evadit al juliol de 2014 amb destinació Mèxic i drets de cobrament a l'estranger, fonamentalment a Mèxic, per préstecs que tenien societats pantalla Pujol Ferrusola i Gironés "i que en bona lògica econòmica s'haurien d'haver reintegrat a Espanya ".

Des de la seva última compareixença, Jordi Pujol Jr. ha evadit altres 30 milions segons dades de la UDEF, a causa que el jutge no va prendre les mesures cautelars, cosa que pot repetir-se en aquesta compareixença, ja que la Fiscalia encara no sap si demanarà el empresonament del fill de l'ex president, perquè això no seguís passant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario