domingo, 23 de abril de 2017

El triomf dels mediocres


L'viral article de Forges que posa el dit a la nafra de l'Espanya actual

No es podria haver dit més clar. Antonio Fraguas "Forges" ha posat el dit a la nafra del problema de l'Espanya de les últimes dècades.

Les paraules de l'humorista i dibuixant han corregut com la pólvora per les xarxes socials i l'article ha estat retuitejat, reenviat i rellegit per tots aquells que pensem que el nostre país no té solució per molt que es canviï de partit.

El problema d'Espanya és, sens dubte, el grau de mediocritat assolit i que, malauradament, ningú sembla estar interessat en revertir. El motiu d'aquest viatge sense retorn és, precisament, el que apunta "Forges": aquesta mediocritat ha guanyat i ara està asseguda a les nostres engrossides institucions.

Recomanem encaridament la lectura d'aquest article que sota el títol: "El triomf dels mediocres" assenyala de forma precisa el gran problema d'Espanya.

El triomf dels mediocres

"Els que em coneixen saben de les meves credos i idearis. Per sobre d'aquests, crec que ha arribat l'hora de ser sincer. És, de tot punt, cal fer un profund i sincer exercici d'autocrítica, prenent, sense que serveixi de precedent, la serietat per bandera.

Assumir que els nostres problemes no s'acabaran canviant a un partit de l'altra, amb una altra bateria de mesures urgents, amb una vaga general, o tirant-nos al carrer per protestar els uns contra els altres.

Potser ha arribat l'hora d'acceptar que la nostra crisi és més que econòmica, va més enllà d'aquests o aquells polítics, de la cobdícia dels banquers o la prima de risc.

Reconèixer que el principal problema d'Espanya no és Grècia, l'euro o la senyora Merkel.Admetre, per intentar corregir-ho, que ens hem convertit en un país mediocre.

Cap país arriba semblant condició de la nit al dia. Tampoc en tres o quatre anys. És el resultat d'una cadena que comença a l'escola i acaba a la classe dirigent.

Hem creat una cultura en què els mediocres són els alumnes més populars a l'escola, els primers a ser ascendits a l'oficina, els que més es fan escoltar en els mitjans de comunicació i als únics que vam votar en les eleccions, sense importar el que facin, algú la carrera política o professional desconeixem per complet, si és que n'hi ha. Tan sols perquè són dels nostres.

Estem tan acostumats a la nostra mediocritat que hem acabat per acceptar-la com l'estat natural de les coses. Els seus excepcions, gairebé sempre, reduïdes a l'esport, ens serveixen per a negar l'evidència.

- Mediocre és un país on els seus habitants passen una mitjana de 134 minuts al dia davant d'un televisor que mostra principalment escombraries.

- Mediocre és un país que en tota la democràcia no ha donat un sol president que parlés anglès o tingués uns mínims coneixements sobre política internacional.

- Mediocre és l'únic país del món que, si sectarisme ranci, ha aconseguit dividir, fins i tot, a les associacions de víctimes del terrorisme.

- Mediocre és un país que ha reformat el seu sistema educatiu tres vegades en tres dècades fins a situar als seus estudiants a la cua del món desenvolupat.

- Mediocre és un país que té dues universitats entre les 10 més antigues d'Europa, però, però, no té una sola universitat entre les 150 millors del món i força als seus millors investigadors a exiliar-se per sobreviure.

- Mediocre és un país amb una quarta part de la seva població a l'atur, que no obstant això, troba més motius per indignar-se quan els guinyols d'un país veí fan broma sobre els seus esportistes.

- Mediocre és un país on la brillantor de l'altre provoca recel, la creativitat és marginada -quan no robada impunemente- i la independència sancionada.

- Mediocre és un país en les institucions públiques es troben dirigents polítics que, en un 48% dels casos, mai van exercir les seves respectives professions, però que van trobar en la Política el més rellevant forma de vida.

- És Mediocre un país que ha fet de la mediocritat la gran aspiració nacional, perseguida sense complexos per aquests milers de joves que busquen ocupar la pròxima plaça en el concurs Gran Hermano, per polítics que insulten sense aportar una idea, per caps que s'envolten de mediocres per dissimular la seva pròpia mediocritat i per estudiants que ridiculitzen al company que s'esforça.

- Mediocre és un país que ha permès, fomentat i celebrat el triomf dels mediocres, arraconant l'excel • lència fins deixar-li dues opcions: marxar o deixar-se engolir per la imparable marea grisa de la mediocritat.

- És Mediocre un país, a què negar-ho, que, per lluir sense complexos la seva ensenya nacional, necessita la motivació d'algun èxit esportiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario