lunes, 17 de abril de 2017

El "Tramabús" de Podem

Resultado de imagen de tramabus

Els autobusos estan de moda. Però no com un transport que pot portar a les persones d'un costat a un altre, sinó com a vehicle d'expressió, mai millor dit. Després de la polèmica de l'autobús de Fes-te Sentir, Podem s'ha sumat a aquesta nova tendència.

Des d'aquest dilluns, i durant tota la setmana, el partit de Pablo Iglesias portarà un autobús per tot Madrid per divulgar el concepte i denunciar el que denominen 'la Trama', definida per la formació com les elits econòmiques i polítiques d'Espanya.

Amb ell pretenen recórrer part de la ciutat passant per zones que consideren emblemàtiques d'aquest poder polític i econòmic, com la seu del PP al carrer de Gènova o les quatre grans torres del passeig de la Castellana, seu d'importants entitats bancàries i empreses. L'autobús està pintat amb les cares de persones públiques com Rajoy, Luis Bárcenas, Rodrigo Rato, Esperanza Aguirre, Juan Luis Cebrián o José María Aznar, integrants del que Podem considera 'la Trama'.

Resultado de imagen de tramabus maduro
el conductor

A la presentació d'aquesta campanya avui han estat presents Pablo Iglesias, Irene Montero, i el sociòleg Rubén Juste, autor del llibre «Ibex 35. Una història herètica del poder a Espanya», que el partit morat s'ha convertit en un dels seus textos d' capçalera.

Segons Irene Montero, la iniciativa es repetirà en altres ciutats. «L'autobús pretén dibuixar la línia geogràfica que uneix els polítics i empresaris que conformen la Trama. Des Aznar, que va privatitzar Endesa i va posar al franquista Martín Villa al capdavant, fins a empreses com ACS i FCC, líders de les adjudicacions públiques a Espanya ». ha assenyalat la portaveu del grup polític al Congrés.

En els recorreguts del Tramabús per les diferents ciutats hi haurà «experts» que expliquin en què es basa la ruta i «quins són els nexes que uneixen els polítics que mantenen els privilegis de la Trama». «Les informacions de la Trama i les seves corrupteles són públiques i es pot accedir amb relativa facilitat a ella, el principal problema és unir el nexe que desmunta el mite dels casos aïllats que tracta d'imposar el PP. Aquí hi ha la dificultat, en trobar aquest nexe, i la tasca pedagògica del bus és precisament posar en relleu aquests nexes », va explicar Montero.

el guia turistic

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha pujat a l'autobús en una de les parades, la «més emblemàtica»: la seu de Bankia. El diputat ha explicat que la Trama «representa la pèrdua de sobirania d'aquest país, una sobirania que ha estat venuda a fons voltors». «Per què posem en marxa aquest autocar? Perquè la trama parasita les institucions i la millor vacuna són polítiques que afavoreixin la gent », va assegurar Iglesias, que va insistir que« els veritables empresaris i emprenedors d'aquest país són els autònoms i no aquells pocavergonyes que es folren a costa de privilegis » . El líder de la formació també ha defensat l'estètica del vehicle: «¿El grotesc és posar la cara de Rajoy en un bus o el grotesc és tenir al partit més corrupte d'Europa governant?».

PP i PSOE, molestos

Les primeres reaccions han arribat des del PSOE. El seu portaveu al Congrés, Antonio Hernando, ha denunciat que entre les cares de la Trama pintades al bus estigués la de Felipe González. "Als socialistes els molesta que algú que es diu socialista acabés treballant per a un multimilionari, o que en el moment de poder canviar aquest país fos el primer a tractar d'impedir-ho", ha respost Iglesias.

El portaveu adjunt del Grup Municipal del PP, Íñigo Henríquez de Luna, ha titllat per part seva de «impresentable i antidemocràtica» la campanya per assenyalar a «persones honorables» i «sense tatxa amb presumptes delinqüents». «És profundament antidemocràtica perquè els partits no tenen el paper per arrogar-se el paper de la Justícia».

L'Ajuntament de Madrid ja ha avançat que permetrà a l'autobús circular per la ciutat perquè «no contravé l'ordenança de publicitat exterior». No va passar el mateix amb l'autobús que l'organització Fes-te Sentir treure al carrer per criticar la transsexualitat amb un missatge dirigit als nens. 'Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin 'era un dels lemes que es podien llegir en un vehicle que va ser finalment immobilitzat.

Al bus no apareix ni la imatge de Maduro, ni Moneder, ni Errejón, ni Cabell, cap del cartell dels Sols. Ni Zapatero, Al Assami o Piedita Còrdova ni els seus narcos i amics. Per a la propera campanya electoral suggereixo a l'reconvertit en guia turístic, Pablo Iglesias per a la seva campanya personal, aquest model d'autobús. Seria més adequat.

El nou autobús

No hay comentarios:

Publicar un comentario