domingo, 30 de abril de 2017

Pablo Iglesias i el seu oximoron particular


Un lector m'ha suggerit la paraula "oximoron" per definir a Pablo Iglesias i m'ha semblat totalment definitòria. Qui ara pretén muntar una moció de censura contra la corrupció de Mariano Rajoy per raons d ' "ètica personal" intercanviable, quan a Veneçuela segueixen morint estudiants que clamen per la llibertat, gràcies als consells donats per ell i els seus associats al dictador Maduro.

Pablo Iglesias, portaveu bolivarià de Nicolás Maduro a Espanya, és la bienpagá del chavisme, règim totalitari que neix del còctel integrat pel castrisme, l'indigenisme hispanoamericà i la Teologia de l'Alliberament, que consisteix a pornerle a Crist la cara del Che Guevara i en vestir als capellans de coronel Tapioca. Aquest règim ha conduït a Veneçuela al totalitarisme d'Estat a través de les urnes, és veritat. Tan cert com que els nazis també van arribar al poder a través de les urnes. Així entén la democràcia Pablo Iglesias.

Per a Pau Iglesias la propietat privada és una excrescència de la societat capitalista opressora. Alumne avantatjat de Proudhon, Pablo Iglesias pensa realment que la propietat és un robatori i, per tant, un delicte. Amb més diputats on procedeixi o amb les aliances polítiques que construeixin el seu enyorat Front Popular, Pablo Iglesias ens ensenyarà a tots, també als seus votants, què pensa fer amb la propietat privada. De moment ja ha avisat que els pisos buits hauran de ser okupats.

Els heroics gudaris d'ETA. En les seves conferències de Herriko Taverna, Pablo Iglesias li ha compost odes als assassins d'ETA perquè per a ell van ser la heroica resistència antifranquista i, després, els braus combatents per la independència d'Euskadi. Per a Pau Iglesias, els etarres han patit tant com les seves víctimes. Situar en el mateix pla a la víctima i l'assassí és una abjecció moral que ho diu, i ho ensenya, sobretot del que estableix l'equiparació.

D'una manera conscient i premeditada Pablo Iglesias és un exegeta del guerracivilisme, la caixa de Pandora va obrir Zapatero amb la seva llei de memòria històrica. Per a Pau Iglesias la Guerra Civil no ha acabat. Ell i els seus lleials de Podem es consideren cridats a acabar-la i a ajustar-li els comptes a l'altre bàndol. La seva visió de la Guerra Civil és d'un sectarisme esgarrifós: uns eren bons, boníssims, arcangèlics; i els altres eren dolents, dolentíssims, satànics.

Aquest subjecte bipolar que té una visió parcial del que significa corrupció, quan accepta milers d'euros per desestabilitzar Espanya, amb els pocs recursos d'un país, que ara mateix la seva població s'està consumint de fam. En la seva doble visió de la democràcia defensa els seus interessos o bé al Congrés amb llaunes incomestibles o surt al carrer a envoltar el Congrés quan aquest no li dóna la raó.

La "ètica" d'Esglésies va mes enllà quan hi ha algú que li porti la contrària, l'aparta sense remissió i es permet la gosadia de dir-nos que cosa és el bé o qual el mal, dels nostres actes, ja siguin polítics, jutges, periodistes o famílies i no deixa passar ocasió per imposar els seus dogmes siguin uns o els contraris, segons sigui la circumstància, amb la seva banda de la porra darrere, sempre per la força.

No hay comentarios:

Publicar un comentario