jueves, 27 de abril de 2017

L'independentisme català ja té un aliat

Maduro posa amb l'estelada al costat de membres d'Ítaca i el director Lluís Bartra (Foto: @itacappcc)

Dia de Sant Jordi a Caracas. S'estrena el documental Maduro, lleialtat indestructible, una hagiografia del dirigent bolivarià per celebrar els seus quatre primers anys de mandat. Els morts al carrer es compten per desenes. La repressió contra els opositors és implacable, Veneçuela es retira de l'OEA i un grup de separatistes catalans assoleix una foto amb Nicolás Maduro. Un d'ells, el videoartista Lluís Bartra, ha participat en la realització del documental i ha facilitat el pas als companys de causa que despleguen l'estelada davant un satisfet Maduro.

Membres de l'Ítaca, organització internacionalista dels Països Catalans, s'han fotografiat amb el president de la República Bolivariana de Veneçuela, Nicolás Maduro, que ha posat amb l'estelada durant la presentació del documental "Maduro: lleialtat indiscutible".

La presentació del documental, dirigit per la veneçolana Dayon Moiz i el català Lluís Bartra i que retrata els quatre anys de govern, va tenir lloc a Caracas el 23 d'abril del 2017 i va comptar amb la presència de membres d'aquesta organització de l'esquerra independentista , que treballa per "traslladar a l'exterior les mateixes lluites dels Països Catalans".

Bartra, que apareix amb Maduro a la dreta de la imatge, ha compartit la foto a través de les xarxes socials i ha manifestat que "Nicolás Maduro donarà suport a la independència de Cataluya". L'entitat també l'ha compartit i ha recordat que "Chávez ja s'havia fotografiat amb una estelada vermella".

Aquesta organització, segons explica al seu web, dóna suport "aquelles lluites de tot amb les que haguem establert vincles de fraternitat i solidaritat internacionalista". "La conversió dels Països Catalans en poble sobirà i socialista seria la millor notícia de solidaritat internacionalista que podríem llançar als pobles del món", defensa.

La imatge de Maduro amb una estelada és molt més del que han aconseguit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu minister d'Exteriors, Raül Romeva, en els seus últims viatges. Cal recordar que no hi ha imatges de Puigdemont amb l'expresident dels Estats Units, Jimmy Carter, tot i que la Generalitat va donar gran relleu al supòsit rebuda del que hauria estat objecte Puigdemont.

No hay comentarios:

Publicar un comentario