martes, 25 de abril de 2017

Pujol Corporation 57 - A la tercera va la vençuda


Jordi Pujol Ferrusola va entrar a l'Audiència a les 12 menys quart amb els seus advocats carregats amb diverses maletes, venia ja preparat amb les mudes i objectes que anava a necessitar en el seu pròxim allotjament, davant el convenciment que anava a ingressar a la presó.

Malgrat que en un primer informe la Policia s'elevava a 14 els milions que va mantenir ocults Jordi Pujol fill des que va començar la investigació contra ell, en un altre posterior xifra en 29,9 milions els que va poder amagar amb aquesta estratègia de despatrimonialització.

D'aquesta quantitat, 9,4 milions d'euros procedien de "negocis jurídics ficticis" que en realitat no existien però que Pujol "Júnior" feia servir per moure els seus diners i mantenir-lo fora de l'abast de la Justícia; altres 12,3 milions provenien de "inversions no repatriades i pèrdues internacionals fictícies" i la resta, 8,1 milions, de plusvàlues no declarades.

La Udef recorda en aquests informes altres "mecanismes espuris" de Pujol Ferrusola i la seva exdona per "sostreure capitals de l'acció de la justícia ocorreguts a més des que va començar el procediment judicial" que ja es van plasmar en altres moments de la investigació. Es tracta d'operatives relacionades amb un ciutadà mexicà, transaccions creuades amb el seu mercantil a Mèxic Ecrem, uns presumptes falsos préstecs a un ciutadà francès, la donació de béns a la seva filla i posterior compra per part d'aquesta d'un bé immoble a l'empresa de el seu pare, les esmentades transferències a les societats mexicanes Plantacions Forestals i Hams Solucions SA de CV i uns préstecs notarials.

També recull altres operacions anteriors, com la inversió que va fer al costat d'un soci d ' "almenys 5 milions de dòlars" en la construcció d'un casino a Rosario (Argentina), el 2005, una operació que pot amagar un suposat blanqueig de capitals.


Després d'una declaració que ha durat més de cinc hores davant la petició de presó preventiva del fiscal. Ha estat declarant mes de cinc hores i finalment el jutge de l'Mata ha decretat presó incondicional sense fiança davant la possibilitat de poder destruir documentació o escapolir-A hores d'ara serà molt complicat recuperar els diners robat ja que des de la justícia s'ha donat tota classe de facilitats.

Desconec les causes del retard de jutge per prendre una decisió que als 30 mesos de la primera compareixença, quan ja es va conèixer que era la persona que s'ocupava de moure l'enorme muntant de la fortuna de la família, Aquest retard amb tota seguretat haurà servit a aquest Sr. per amagar o diluir la fortuna de tot el clan que segons les meves dades, podria superar els 3.000 milions d'euros repartits pels paradisos fiscals de tot el món. El jutge De la Mata haurà de donar una explicació per haver demorat tant de temps aquesta decisió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario