jueves, 13 de abril de 2017

Ni pagant, ... volen a Puigdemont

El presidente catalán, Carles Puigdemont (2i), con los congresistas estadounidenses Dana Rohrabacher y Brian Higgins, el cónsul político Adam Smith y el consejero de Asuntos Exteriores, Raül Romeva. EFE/Toni Albir

L'Ambaixada nord-americana a Madrid ha emès aquest dimecres un breu comunicat després del viatge a aquest país del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en el qual subratlla que aquesta és la posició del Govern de Donald Trump. Estats Units vol mantenir la seva relació amb "una Espanya forta i Unida" i considera que Catalunya és un "assumpte intern".

L'ambaixada afirma: "Volem reiterar que, com hem comunicat en anteriors ocasions, la posició del Govern dels Estats Units sobre Catalunya és que és un assumpte intern d'Espanya", Defensa "una Espanya forta i unida" i diu que Catalunya és un " assumpte intern "Així ha desautoritzat els dos viatges d'Puigdemont i la visita de dos senadors aquesta setmana a Barcelona presumptament per tal obtenir suports de l'administració americana per al" proces "

El passat 7 d'abril, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va viatjar a Estats Units, on va mantenir una trobada de 25 minuts amb l'expresident Jimmy Carter per parlar sobre el procés sobiranista que impulsen un grup de partits polítics a Catalunya. Ho va fer després de realitzar un viatge oficial a Boston, Washington i Nova York. La reunió no va servir finalment per res: l'expresident nord-americà no intervindrà en els assumptes del separatisme.

Així mateix diumenge passat Puigdemont es va reunir a Barcelona amb els congressistes nord-americans Dana Rohrabacher i Brian Higgins, amb el propòsit d'analitzar amb ells la situació de la política catalana i europea. Tots junts van acabar per una excursió per la Barcelona de nit de la qual encara no s'han recuperat.

Aquesta clar que la seva "ministre d'Afers Estrangers" Romeva s'està cobrint de glòria en els seus viatges davant tant rebuig, els aconsello a tots dos vagin a Montserrat i es prenguin una bona temporada de retir espiritual. El poble català l'hi va a agrair.

https://twitter.com/USembassyMadrid/status/852190927728906240/photo/1

No hay comentarios:

Publicar un comentario