martes, 18 de abril de 2017

L'honor perdut de Pablo Iglesias

Pablo Iglesias, en un programa televisivo

Pablo Iglesias, secretari general de Podem, ha perdut el seu pols judicial davant el director de OKdiario, Eduardo Inda, per la publicació al maig de 2016, poc abans de les eleccions generals, d'una notícia titulada "El Govern de Maduro va pagar 272.000 dòlars a Pablo Iglesias al paradís fiscal de les Illes Grenadines ", informació que el polític reputa falsa.

La magistrada Gladys López Manzanares afirma en la seva sentència, que "la informació sobre el possible cobrament de més de 273.000 dòlars per part del sr. Esglésies en 2014 amb origen al Govern de Veneçuela tenia una indubtable transcendència periodística per la projecció pública del demandant i per la rellevància del fet, i més quan ja s'havien produït altres notícies sobre suposats cobraments per part del demandat i altres integrants de Podem a l'Iran i Veneçuela, dels quals es van fer ressò diversos mitjans de comunicació ".

Encara Esglésies insisteix en la falsedat d'aquesta informació, la magistrada destaca que la informació publicada tenia com a base una investigació policial autoritzada per l'ex cap de la Direcció Adjunta Operativa Eugenio Pino, que va acudir al judici a declarar com a testimoni. "Indubtablement", indica la sentència, "la difusió d'una investigació policial sobre l'existència d'un compte a nom del demandant en un banc off shore, amb seu en un paradís fiscal, i la seva relació amb l'ordre de pagament i autorització del mateix realitzats per autoritats veneçolanes no suposen sense més un atac a l'honor del demandant. És més, el periodista té no només el dret a informar sinó també el deure de comunicar fets rellevants per a l'interès general dels ciutadans, sobretot a l'iniciar-se en l'època de publicació de la notícia el procediment per a triar un nou president per al país ".

El Jutjat ha reconegut el document com veraç i ha rebutjat la reclamació del líder d'Podem perquè considera "veraç" publicar que Pablo Iglesias va cobrar 272.000 dòlars del govern de Nicolás Maduro en 2014 publicacions aparegudes al diari digital OKDIARIO els dies 6, 7 i 8 de maig de 2016, un cop ja constituït Podem al paradís fiscal de les Illes Grenadines. La jutge ha condemnat en costes a Pablo Iglesias.

Probablement l'odi acumulat i l'afany de venjança del líder podemita, l'ha portat a incloure la imatge d'Eduardo Inda al costat de polítics imputats en temes de corrupció a l'autobús que amb el lema del "Trama Bus" circula aquests dies pels carrers de Madrid. Inda ja ha manifestat que portarà de nou a Iglesias als tribunals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario