martes, 16 de agosto de 2016

Arnaldo Otegui - Fer soroll


Arnaldo Otegui ha pres les emissores de ràdio i TV per amenaçar pel seu compte, que es presentarà en les pròximes eleccions basques. Avui en una entrevista a la Cadena SER, Otegi ha assenyalat que desconeix si van a presentar aquest dimecres mateix la candidatura, quan comença el termini per presentar als candidats a les Juntes Electorals, però ha apuntat que no jugaran "al gat i al ratolí "i que quan tinguin preparada la seva llista, la plantejaran a la Junta Electoral de Guipúscoa. Ha dit que "sens dubte" ell encapçalarà la llista d'EH Bildu per Guipúscoa "amb absoluta normalitat democràtica i sense que això suposi un exercici de provocació i un exercici de crispació, sinó d'absoluta normalitat democràtica".

Amb uns comicis previstos en una mica més d'un mes, Otegui ha posat en marxa una estratègia per intentar recompondre la unitat de les forces abertzales com a primer pas per recuperar suports electorals. La veritat és que Arnaldo Otegui travessa per una situació complicada com a líder de l'esquerra abertzale. D'una banda, i malgrat les seves fanfarronades, és molt possible que no pugui presentar-se a les eleccions basques del 25-S com a cap de llista de Bildu a pesar sobre ell una inhabilitació fins a febrer de 2021; i per una altra, està molt qüestionat pels sectors més radicals de la societat basca, que l'acusen de traïció i les organitzacions arriben cada vegada més pes electoral.

Però el més probable és que no pugui presentar-se a les eleccions basques per la inhabilitació fins a febrer de 2021; però a més està sent molt qüestionat pels sectors més radicals de la societat basca, que l'acusen de traïció a les organitzacions arriben cada vegada més pes electoral. Està tenint reunions dels grups que componen EH Bildu i a cada dia que passa les possibilitats que pugui obtenir la seva nominació com a cap de llista es van diluint.

Avui a la Cadena Ser ja ha dit que si el Tribunal Constitucional decideix que no pot presentar-se a les eleccions, Arnaldo Otegi ha assenyalat que no tindrà "més remei" que estar fora de les llistes, si així ho decideix. "Ara, una cosa, jo seguiré sent el candidat d'EH Bildu, vaig a fer tota la campanya i jo estaré al Parlament basc. Estic absolutament convençut", ha afegit.

PP, Ciutadans i UPyD ja han anunciat que si això passés, van a impugnar de manera automàtica la seva candidatura a la Junta Electoral de Guipúscoa i que si no fes efecte acudirien al Tribunal Constitucional, El PSOE seguint amb la seva ambigüitat habitual no va a sumar-se a aquesta impugnació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario