jueves, 18 de agosto de 2016

El menyspreu de Maduro a la fam dels seus ciutadans

Protesta contra el Gobierno de Nicolás Maduro el pasado fin de semana en Caracas
Protesta contra el Govern de Nicolás Maduro el cap de setmana a Caracas

El govern de Maduro tot i les mancances d'aliments i medicines a Veneçuela està rebutjant sistemàticament l'arribada d'ajudes humanitàries vinguin de l'ONU, OEA o diverses organitzacions humanitàries no sospitoses de politització, algunes d'elles amb carregaments molt importants que estan retingudes en diversos ports o aeroports del país. El règim chavista s'obstina a tancar la porta a l'entrada de medicaments, mentre els hospitals registren morts de nadons i de pacients adults per manca de material sanitari.

L'Església va sol·licitar que s'aprovi el lliurament d'ajuda humanitària -Medicines, aliments i altres productes- que han ofert diversos països a Càritas i a organitzacions socials d'altres creences. «El Govern ha d'afavorir totes les formes d'ajuda als ciutadans», van assenyalar els bisbes. No obstant això, el règim veneçolà ha rebutjat el suport de la institució. La repressió ha anat fins a l'extrem de bloquejar la pàgina web de Càritas de Veneçuela a internet.

És obvi que l'Estat Veneçolà s'ha deslligat de les seves obligacions contemplades a nivell internacional. No obstant això veiem amb sorpresa declaracions tan absurdes com les emeses per la Ciutadana Canceller: "Veneçuela en els últims dos anys ha importat menjar per alimentar tres països de la mida del nostre país".

Declaracions com aquestes són una burla al poble veneçolà, perquè un govern que ha rebut o al qual li ha ingressat la major quantitat de diners en tota la història política i contemporània d'aquest país i que hagi de importar perquè es va perdre la capacitat de produir és realment alarmant i indignant, a més a on són els aliments importats si cada dia l'escassetat alimentària és pitjor?

Una donació de Dani Alves contra l'hepatitis C

El futbolista brasiler Dani Alves va oferir una donació de tractaments per a l'hepatitis C el país, però cap de les institucions oficials en matèria de salut ho ha acceptat. Alves va donar al juliol 300 tractaments per a l'hepatitis C a Bolívia, com a part d'una campanya de responsabilitat social que el va convertir en el "ambaixador mundial de l'hepatitis".
¡CRIMINAL! Régimen de Maduro rechazó donaciones de medicinas del futbolista Dani Alves
La directora de l'Associació Civil Hepatitis C Veneçuela, Maria Gonçalvez, va contactar el futbolista a través de les xarxes socials per demanar la seva ajuda i, tot i que el futbolista va manifestar la seva bona disposició, el govern ho ha impedit: com a part de les condicions per a la donació, els tractaments han de ser rebuts per un ens públic de salut. "Dani Alves no ho fa per raons polítiques, perquè ja va donar tractaments en altres països. És injust que no permetin l'entrada de les medicines per no admetre una crisi humanitària ", ha afegit Gonçalvez.

Va explicar que Veneçuela no compta amb un pla nacional d'hepatitis C des de fa diversos anys. Al març va tenir una audiència amb la ministra Luisana Melo per plantejar un programa que faciliti l'accés als tractaments que, ha destacat, és dels més costosos del món.

La gran pregunta que es fan els veneçolans tots els dies amb relació al rebuig de l'ajuda humanitària pel govern veneçolà ha tingut respostes absurdes, desfasades de la realitat i incongruents per part del mateix. Fins i tot les declaracions del ciutadà Defensor del Poble emeses recentment que en "Veneçuela no hi ha crisi humanitària com volen fer veure i per tant no cal cap tipus d'ajuda" sorprèn i emmudeix a la gran majoria del poble veneçolà que en els actuals moments està sentint la repercussió de la crisi més important i rellevant de la història republicana de Veneçuela.

No hay comentarios:

Publicar un comentario