martes, 9 de agosto de 2016

Oferta de C, s - ¿Desbloqueig i regeneració política?

Albert Rivera, en un momento de su comparecencia en el Congreso.

Per sorpresa, Albert Rivera ha comparegut per sorpresa en roda de premsa i ha declarat que el seu partit estaria disposat a negociar el vot positiu a la investidura de Mariano Rajoy si el candidat accepta sis condicions.

Condició prèvia és que hi hagi data per a una sessió d'investidura, i més altres sis que ha englobat dins d'un programa de "regeneració" democràtica i lluita contra la corrupció. Aquestes són:
  • Separació immediata de qualsevol imputat per corrupció en les llistes o els escons.
  • Eliminació d'aforaments.
  • Nova llei electoral amb llistes desbloquejades.
  • Acabar amb els indults per corrupció.
  • Limitació de mandats.
  • Crear una comissió d'investigació al Congrés pel cas Bárcenas
  • Representa un pas endavant perquè el nostre país tingui un govern indispensable per seguir el camí de la recuperació econòmica empresa pel govern de Rajoy.


Són sis condicions crec jo, perfectament acceptables per al PP que podrien donar lloc a una negociació per govern on s'aborden diverses de les reividicaciones de Ciutadans com ja estan funcionant en diverses comunitats autònomes com Madrid o la Rioja. Diverses d'aquestes condicions ja havien estat pactades amb el PSOE en la fracassada investidura de Pere Sánchez de les eleccions de 20/12

Durant la seva compareixença, convocada per sorpresa a l'escriptori del Congrés amb banderes d'Espanya i la UE, on acompanyaven Rivera diversos membres de la seva Executiva, Rivera ha criticat molt durament el PSOE, que al seu judici "ha decidit absentar". El líder centrista s'ha ofert a fer el "paper d'Estat" que els de Pedro Sánchez no han volgut fer. "Si el PSOE ha decidit tirar la tovallola, malgrat la seva posició decisiva, ho farem nosaltres".

Preguntat per la premsa, Rivera ha concretat: "Sí, en la negociació hi cap tot", ha afirmat quan se li ha demanat que concretés si la seva intervenció podia significar que Ciutadans es planteja un vot afirmatiu en la investidura. També ha admès que la seva exigència que Rajoy s'apartés queda aparcada.

Amb aquesta decisió Ciutadans se situa com el partit que pot tenir el paper fonamental en els canvis polítics necessaris a realitzar en els propers anys. Posa en la tessitura d'acceptar el seu projecte, tant a Mariano Rajoy i Pedro Sánchez o bé en cas de rebutjar el projecte, tota vegada que no hi ha altres alternatives, obrir el camí a noves eleccions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario