sábado, 20 de agosto de 2016

El 90 aniversari de Fidel Castro

Fidel reaparece junto a Nicolás Maduro en su 90 cumpleaños
Fidel reapareix al costat de Nicolás Maduro en el seu 90 aniversari

Abillat amb xandall, l'abillament característic que llueix des de la seva retirada del poder, Fidel Castro va entrar al teatre Karl Marx de l'Havana entre aplaudiments encesos i crits de "Fidel, Fidel, Fidel" i "felicitats pare". L'exmandatari, d'aspecte fràgil i assistit en ocasions per mantenir-se dret, va estar flanquejat pel seu germà, el president Raúl Castro, i pel governant veneçolà, Nicolás Maduro, que està des de divendres a l'illa per assistir a la celebració.

"Demà compliré 90 anys. Vaig néixer en un territori anomenat Birán, a la regió oriental de Cuba. Amb aquest nom se li coneix, encara que mai hagi aparegut en un mapa", comença l'article, un dels molts, encara que cada vegada més esporàdics , que ha escrit Castro des que fa una dècada problemes de salut li van obligar a delegar el poder al seu germà Raúl.

Entre les felicitacions que van arribar de l'exterior hi ha les d'alguns dels seus aliats bolivarians, com els presidents de Bolívia, Evo Morales, i Nicaragua, Daniel Ortega.

Maduro i la seva comitiva

Nicolás Maduro, en canvi, va decidir viatjar a Cuba amb una comitiva d'unes 80 persones, entre músics, periodistes, familiars i amics i va gastar 400.000 $ en el seu viatge tal com ho ha revelat el diputat per la Mesa per la Unitat Democràtica (MUD ), Carlos Berrizbeitia, mentre el seu país passa per una de les crisis més greus de la seva història i sembla malbaratar els diners de tots els veneçolans.

A l'trasllat en els dos avions li va sumar les despeses de la comitiva integrada per militars, ministres i periodistes que va romandre a l'Havana la setmana del 8 al 14 d'agost. El malbaratament en dietes, hotels i menjars dels 80 convidats va representar una mitjana de 15.000 dòlars diaris (13.000 euros); $ 105.000 (93.000 euros) en total, segons els càlculs de l'opositor.

A les despeses per valor de 285.000 dòlars (252.000 euros), el diputat li suma el cost de la retransmissió de la gala en homenatge a Fidel Castro en directe per satèl·lit i el pagament a tècnics, músics, cantants, ballarines i animadors, amb la qual que arriba a la xifra de més de 400.000 dòlars (355.000 euros).

Carlos Berrizbeitia ha lamentat que el Govern de Nicolás Maduro despilfarrase aquesta quantitat de diners en un sol viatge «mentre els veneçolans al carrer no aconsegueixen ni menjar ni medicines i es moren a les urgències dels hospitals».

No hay comentarios:

Publicar un comentario