sábado, 13 de agosto de 2016

La guerra contra el turista d'Ada Colau

Ada Colau en una imagen de archivo

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, que en cap moment ha estat capaç de controlar l'allau de manters que presenten els seus principals avingudes o que promou el turisme okupa provinent de tot el món i que a sobre se li pugen a les barbes amb les seves reivindicacions, és inflexible contra hotels de nova creació, creueristes, terrasses i tot el que faci olor de turisme, la primera font de riquesa de la ciutat. Així, amb l'excusa del comportament incívic d'alguns, que per descomptat no és majoritari, la polèmica alcaldessa pretén obligar els barcelonins a fer servir la seva propietat no com estimen convenient o buscant el seu benefici, sinó segons a les institucions municipals els sembli més adequat, en el que en la pràctica és una expropiació de l'ús dels pisos.

Manters reclamen Les excuses de Colau i el seu equip són insostenibles: Barcelona com totes les ciutats del món té normes i eines per solucionar els problemes de convivència i el lògic no és castigar el propietari sinó a l'infractor, és com si s'exigís pagar les multes de trànsit a les empreses de lloguer de vehicles i no als conductors que se saltin semàfors.

Ella està convençuda que Barcelona està sobresaturada de turistes i per això ha emprès una campanya per dificultar-li la visita a una ciutat que es diu oberta al foraster i que genera una part molt important de beneficis a la ciutat recolzada per una sèrie d'associacions que es diuen conservadores de la zona centre i litoral de la ciutat que és on més noten l'impacte turístic i que desitgen gaudir de la tranquil·litat.

Basant-se en el dret al descans dels veïns o sobrevingut atac de moralitat, ha muntat una veritable caça a tot aquell que hagi decidit treure-li partit a la seva propietat creant un cos d'inspectors que van casa per casa comprovant les denúncies veïnals mogudes per altres raons menys confessables, quan qualsevol d'aquestes molèsties haurien dilucidar en reunions de propietaris o tot el més, trucant a la policia o en jutjats ordinaris.

Veïns de la BarcelonetaPero no contenta per aplicar les seves normes coactives en barris com Ciutat Vella o Barceloneta ha fet extensiva la seva norma a tot el nucli urbà, com si a Sants o Gràcia existís aquest problema quan hi són els okupes amb la inseguretat i la brutícia corresponents . Resulta ridícul dir que l'existència de pisos turístics dificulta l'accés a l'habitatge quan el que fa és fer-la més valuosa per als centenars de milers de barcelonins, molts de condició modesta, que veuen així revaloritzar la seva propietat.

El pitjor és que aquesta croada contra les noves formes alternatives d'allotjament és que no és una excepció en la política d'un ajuntament que, malgrat presumir de modernitat i fins i tot d'anar contra les grans corporacions, a l'hora de la veritat lluita contra les formes d'economia col·laborativa que representen plataformes com Airbnb o Uber. Noves idees que estan canviant sectors econòmics sencers i que, sobretot, donen als seus usuaris més opcions tant a l'hora de consumir com a la d'obtenir ingressos econòmics.

El que hauria de fer l'Ajuntament de Barcelona, ​​és en funció del bon nom de la ciutat és controlar les instal·lacions i salubritat d'aquests habitatges i cobrar-els impostos derivats a aquesta activitat, cosa impossible ja que l'Ajuntament porta més de dos anys sense concedir llicències turístiques de cap tipus, sigui on sigui el lloc on vulgui exercir l'activitat. Així l'Ajuntament de Barcelona ha ordenat tancar 256 habitatges d'ús turístic il·legal durant el mes de juliol. El consistori diu que és fruit d'un nou pla de xoc per lluitar contra aquests allotjaments, però l'oposició denuncia que s'han estès per tota la ciutat.

La suspensió de llicències a nous hotels no fa altra cosa que interferir en la llibertat d'empresa i afavorir de manera descarada als ja instal·lats, els quals veuen la porta oberta a possibles abusos contra els usuaris la patronal En realitat, a qui estan defensant Colau i els seus és a lobbies amb una alta capacitat de pressió, com la patronal hotelera, que, paradoxalment o no, ha d'estar molt satisfeta del govern d'ultraesquerra de Barcelona en comú.

L'alcaldessa animant als veïns a denunciar la presència de pisos turístics. La carta oberta contra Colau ha estat repartida pel centre de la Ciutat Comtal: el barri Gòtic, el Raval, els carrers Portaferrissa, Carrer del Pi, Carrer Ciutat i Avinyò, entre d'altres. Els propietaris afectats conscients d'una ingerència a la seva llibertat han distribuït un escrit trucant a sabotejar la iniciativa de l'ajuntament omplint-lo de denúncies falses, un sabotatge conscient per desactivar el sistema de delació promogut per l'ajuntament, i així defensar-se de la seva ingerència ".

El resultat de totes aquestes imposicions, serà que finalment els tour operators o els turistes en particular, decideixin eliminar Barcelona dels seus itineraris i busquin altres llocs on no es vegin assaltats per l'Ajuntament, amb el consegüent perjudici del comerç local sotmès per grups de pressió veïnals o les diferents màfies de delinqüents autòctons.

11 comentarios:

 1. Emilio Barrera Meneses

  aquesta tia deixara barcelona feta una me

  ResponderEliminar
 2. Jaume Baliellas Comellas

  Si la majoria la votada es que estan d'acord.

  ResponderEliminar
 3. Montse Camprubí

  D'on la vareu treure aquesta trepa ,es una mal parida jo ni vaixo a barcelona perque esta desconaguda desde que ia aquesta pocavergonya

  ResponderEliminar
 4. Núria Saladas

  Aquesta li sembla que pot fer el que li doni la gana agradi o no als barcelonins Barcelona és seva, els altres no compten per res

  ResponderEliminar
 5. Pau Perez de Pedro

  Q vuleo la burgesia d sempre.estudieu tot en conjunt

  ResponderEliminar
 6. Joan Solsona

  Vaja nivell de criticas!!! La Colau es una incompetent i punt. No te cap projecte i els que te es incapaz de portarlos a terme; necesita la ajuda del PSOE.

  ResponderEliminar
 7. Andy Lopez Suarez

  Esta claro que el pueblo busca agujas en un pajar!
  anims ada! Ho esten fem força be, si la gent no vol veure la finalitat del proyecte, despres d' explicar-ho, no hi podem fer res..

  ResponderEliminar
 8. Maria Palau Torrent

  i tant que podeu fer algo mes. De moment, fer el que va prometre, perque esta fent just lo contrari. En quin punt de les seves promeses electorals deia que es volia carregar Barcelona???

  ResponderEliminar
 9. Lluis Costa Orriols

  Aquesta tia esta fatal , viu a 1 altre galaxia

  ResponderEliminar
 10. Joan Fauro Brell

  quin fastic !!!!!!!!!!!!!

  ResponderEliminar