miércoles, 24 de agosto de 2016

El cansament del "Procés" i la necessitat urgent de resultats


Després de quatre anys d'intenses mobilitzacions i massives manifestacions, el cansament comença a fer efecte en les hosts sobiranistes. "O acabem amb el procés o el procés acabarà amb nosaltres". La frase és de Jordi Sánchez, president de l'ANC i va ser pronunciada el passat diumenge 21 d'agost en un acte lúdic celebrat a les platges d'Arenys de Mar, dins de la campanya estival 'Activa't per la república catalana' (Activa't per la república catalana). L'ANC serà la punta de llança de l'estratègia secessionista els propers mesos, ia les seves espatlles descansa la responsabilitat de les mobilitzacions populars a favor de la independència.

Des de l'entitat sobiranista, es reconeix també que "hi va haver un cert moment de tensió amb l'estira-i-arronsa sobre com s'organitzava aquest any la Diada de l'11 de setembre. Però es va modificar el concepte de manifestació massiva i es va acabar el problema ". Aquest any, no es fa un sol acte, sinó 05:00 concentracions simultànies en altres tantes localitats catalanes: Barcelona, ​​Tarragona, Lleida, Berga i Salt.

Davant aquest desgast de l'independentisme, l'ANC s'ha proposat motivar l'electorat, que no pot defallir precisament en el tram considerat més important de tot el procés. I més: "S'ha demostrat que el procés no era tan suflé com es va voler fer veure. És un moviment popular, democràtic i pacífic únic al món ", subratlla una altra de les fonts consultades.

Campanyes de mobilització

Així doncs, l'estimulació del sentiment sobiranista se centra en diverses campanyes de mobilitzacions liderades per l'ANC. "Aquest estiu, hem fet 300 actes al llarg de tot el país i campanyes temàtiques per denunciar els tics autoritaris de l'Estat espanyol", expliquen des de l'entitat. En el pla local, l'ofensiva independentista situa el seu punt de mira en la monarquia. Aquest diumenge, es van inaugurar diverses exposicions crítiques amb les institucions espanyoles sota el lema comú 'Un Estat autoritari'. La més important d'elles, a Cervera, pretén ser "un judici històric a la monarquia espanyola". A la plaça de la Universitat de la històrica localitat, es va plantar també un elefant a mida natural realitzat en fibra de vidre, que vol simbolitzar "els abusos dels caps de l'Estat espanyol durant els últims 300 anys".

  "Cal destacar dues idees clau: primer, que és veritat i és evident que hi ha una certa angoixa, perquè no hem pogut votar malgrat la nostra insistència i, a més, no hi ha resposta d'un Estat que, a sobre, ara ni tan sols té Govern. A això cal afegir que hi ha hagut alguns frecs entre partits per desacords en moments molt determinats, com en la data de la investidura d'Artur Mas o ara, amb la moció de confiança a Carles Puigdemont el proper 27 de setembre.

Això genera fatiga entre els ciutadans que volen la independència com més aviat millor. Però, d'altra banda, hi ha la determinació que o comencem ja la via política de l'última fase del procés, posant les cartes sobre la taula, o la forma més caricaturesca del 'Procés' ens pot menjar ". El buit de poder a Madrid és el brou de cultiu ideal perquè vagi creixent aquest full de ruta final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario