viernes, 12 de agosto de 2016

Marees & Podem = Ara no podem

Pablo Iglesias y Xosé Manuel Beiras.
Pablo Iglesias i Xosé Manuel Beiras.


La crisi de Podem s'aguditza amb Pablo Iglesias desaparegut: Dos pesos pesants del partit d'Esglésies, Carolina Bescansa i Pablo Echenique, han viatjat a Santiago per intentar reconduir una crisi que no només afecta a les seves aspiracions a Galícia, sinó que deslegitima a Pablo Iglesias , que segueix reflexionant sobre la seva derrota a les eleccions del 26-J.

Han viatjat d'urgència a Santiago per arribar a un acord amb En Marea i presentar-se junts a les pròximes autonòmiques. No han aconseguit salvar les diferències. La presència a Galícia de la número 3 de la formació i del seu secretari d'Organització no ha aconseguit desencallar la situació.

Les negociacions entre Podem i En Marea per arribar a un acord i presentar-se junts a les properes eleccions autonòmiques s'han trencat, el que implica que les dues formacions concorreran per separat als comicis que se celebraran a Galícia el 25 de setembre.

El juez Luis Villares, candidato de En Marea a las elecciones gallegas
El jutge Luis Villares, candidat d'En Marea a les eleccions gallegues

L'acord ja és pràcticament impossible, ja que en cas que decidissin presentar-se en coalició i no com un únic partit, la decisió s'havia de prendre aquest mateix divendres: el termini per a inscriure l'aliança a la Junta Electoral acaba a mitjanit. Malgrat tenir gairebé tancada una fórmula per encaixar les primàries de tots dos espais, la fórmula jurídica ha estat una "diferència insalvable".

No hi haurà coalició, les marees es presentaran com a partit instrumental i només una volta enrere d'última hora del partit estatal i la seva integració en la confluència impediria que es presentessin per separat a les properes autonòmiques del 25 de setembre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario