lunes, 22 de agosto de 2016

Tornar al camp ... o la muntanya?

Les finestres de la seu d'EH Bildu a Bilbao aquest matí. I el cartell d'EH Bildu

EH Bildu han decidit aprofitar l'estirada publicitària que els pot oferir utilitzar el cognom de l'basc, que tan esmentat aquesta sent diàriament en els mitjans de comunicació. Per això, les finestres de la seu del partit, que es troba a Bilbao, han estat encartellades amb les lletres que conformen el cognom del candidat a lehendakari, Arnaldo Otegi.

Ahir va finalitzar la campanya per a elecció del nou lehendakari al País Basc i EH Bildu presumeix d'indiferència davant les successives advertències de la fiscalia respecte a la inhabilitació del seu candidat Arnaldo Otegui i han cobert la seva seu posa el cognom de l'aspirant a lehendakari «És el moment de tornar al camp i donar el millor ». Aquest és l'eslògan amb què la coalició sobiranista EH Bildu crida a través de la seva pàgina web l'electorat basc a dipositar el seu vot en favor d'Arnaldo Otegui el proper 25 de setembre, sense que es conegui encara la resolució de la Junta Electoral de Guipúscoa d'avalar o impedir l'aspiració del candidat a lehendakari, que es produirà al llarg del dia d'avui.

L'òrgan ja va confirmar el 16 d'agost tenir a les mans les sentències i l'informe de la Fiscalia segons els quals pesen sobre Otegui, des de setembre de 2014, una inhabilitació especial per a l'ocupació o càrrec públic i una altra inhabilitació del dret de sugragio passiu . Per aquesta segona, en l'informe de la Fiscalia, Otegui figura com «inelegible». Una qüestió que ha de ser confrontada per la Junta Electoral per confirmar si la candidatura del condemnat per pertinença a ETA excedeix els límits de la legalitat i, per tant, pot ser impugnada.

En paral·lel al període de valoració, EH Bildu ha començat la seva estratègia de campanya enaltint la figura del seu candidat a les finestres de la seu del partit, que lluïen empaperades amb grans cartells, de lletres acolorides, conformant el cognom del representant de l'esquerra abertzale , precisament el dia que va finalitzar el termini per a la presentació de les candidatures. Una estratagema més de la coalició sobiranista per presumir d'indiferència mentre mira de reüll la resolució de la Junta Electoral, que presentarà les candidatures oficials el proper 29 d'agost.

Després de la proclamació oficial de les candidatures, el PP, Ciutadans i UPyD, que ja han manifestat en nombroses ocasions la seva intenció de recórrer la resolució de la Junta si aquesta permet a Otegui concórrer als comicis, tindran un termini de dos dies per a remetre la seva demanda al Jutjat del Contenciós de Sant Sebastià. De seguir endavant el procés, el Tribunal Constitucional tindrà l'última paraula.

Per als que no hem perdut la memòria ni la dignitat no podem romandre indiferents davant l'ofensa de veure el nom d'un terrorista a les paperetes electorals, ja sigui del País Basc o de qualsevol altra regió d'Espanya, no només perquè és indigne i immoral, sinó perquè en el cas d'Otegi és il·legal i una burla a les víctimes d'aquests assassins.

3 comentarios:

 1. Valenti Sanz Roura

  Si hi ha democracia s'ha de poder presentar, totalment d'acord amb el comentari anterior
  Els del partit podrit a la cuadra

  ResponderEliminar
 2. Paco Gutiérrez Navas

  Despues de 1000 muertos no considero que se le otrgue tal privilejio enterao

  ResponderEliminar
 3. Maribel Llunell

  Por los comentarios deduzco que hasta los Bolivianos tienen más cabeza que nosotros.

  ResponderEliminar