domingo, 28 de agosto de 2016

La repressió desfermada davant la "presa de Caracas"

Unidad anuncia los siete puntos de concentración para la Toma de Caracas

Després de tota classe d'obstacles posats per la justícia del govern chavista contra la realització del revocatori contra l'escassetat i Nicolás Maduro, Unitat Democràtica que agrupa totes les forces opositores, han convocat per a l'1 de setembre, una marxa pacifica a la capital, anomenada "La Presa de Caracas" que s'espera sigui multitudinària.

El portaveu de dichamanifestación Jesús Torrealba ha dit: "Avui Veneçuela ja no està polaritzada. Avui hi ha un país unit: 8 de cada 10 veneçolans volem a Maduro fora del poder i és un grup cada vegada més reduït el que vol evadir aquesta realitat ".

"Aquí hi ha una unitat nacional contra la cúpula corrupta i ineficient que governa la pàtria. Per descomptat, de manera generosa obrim els braços a tots aquells que van estar fins fa poc amb aquest règim i que ara tenen una opinió diferent ", ha assegurat.

"La marxa de l'1 de setembre i tota l'agenda de lluita que es va a desprendre a partir d'allí l'únic que va a mostrar és a un poble que el que vol és votar. Nosaltres volem votar, volem que la crisi veneçolana es resolgui no amb el que digui Maduro, no amb el que digui la MUD, sinó amb el que digui el poble veneçolà. Per això és necessària la consulta electoral avançada en els termes que estableix la Constitució ", ha afegit.

La decisió del Consell Nacional Electoral (CNE), anunciada ahir, anunciada ahir, d'aprovar la sol·licitud feta per la Unitat perquè es convoqui la segona etapa del referèndum que havia estat a tractat de manera sistemàtica del revocatori, va en el camí d'intentar refredar als participants, en la qual el 20% de l'electorat veneçolà ha de manifestar la seva voluntat o acceptació perquè s'avancin les eleccions presidencials.

No més trampes del CNE

Torrealba també s'ha referit a la decisió del Consell Nacional Electoral (CNE), anunciada ahir, d'aprovar la sol·licitud feta per la Unitat perquè es convoqui la segona etapa del referèndum revocatori, en la qual el 20% de l'electorat veneçolà ha de manifestar la seva voluntat o acceptació perquè s'avancin les eleccions presidencials.

En aquest sentit ha informat que en aquesta etapa estan cridats a participar els 19 milions 567.000 013 veneçolans inscrits en el Registre Electoral (RE) i que es tracta d'una circumscripció nacional perquè el funcionari que va a ser revocat és el president de la República. "Que no vinguin les senyores del CNE a dir que cal regionalitzar el referèndum", ha advertit.
Foto: REUTERS

"A aquesta consulta estan convocats tots els integrants del registre electoral. En conseqüència, la plataforma tecnològica que ha d'estar a disposició del país perquè aquesta població es pugui expressar, ha de ser la mateixa que atén a una elecció nacional. Per això, la nostra demanda inicial és que per a aquesta etapa del RR hagi 40 mil màquines captahuellas distribuïdes en 14.500 centres de recol·lecció de manifestacions de voluntat. A partir d'aquesta demanda, vam començar a parlar ", ha assenyalat.

"No anem a acceptar una trapelleria (artifici enganyós) suposadament metodològica que oculti la denegació del dret dels ciutadans a manifestar lliurement la seva voluntat", ha advertit.

A la caça de l'opositor

El govern de Nicolás Maduro escalfa motors revolucionaris per dificultar "la presa de Caracas, protesta convocada per l'oposició dijous que ve quan el Sebin (Servei Bolivarià d'Intel·ligència) amb l'ordre de trasllat a (la presó) del 26 de Juliol de Daniel Ceballos , just quan el judici està anul·lat ", va alertar el país Patricia de Ceballos, alcaldessa de Sant Cristòfol i dona del pres polític Daniel Ceballos, mà dreta de Leopoldo López a Voluntat Popular.

"Dormíem amb els nostres fills, va arribar L'operació, duta a terme a les 3 de la matinada per 12 agents, és una" retaliación "del govern davant la gran marxa convocada per la Unitat Democràtica, segons la dona de Ceballos." És un nou atac de la dictadura a la meva família "va concloure.

Ceballos va precedir en el càrrec a la seva dona durant les protestes antigovernamentals de 2014, que van ser molt actives a San Cristóbal, la capital de l'estat fronterer de Táchira. L'alcalde va ser detingut i va passar a convertir-se en un dels presos polítics més coneguts del chavisme. En les eleccions posteriors obligades per la revolució davant l'absència de l'alcalde, la seva dona Patricia va escombrar a les urnes en obtenir més del 73% dels vots.

Mentrestant, el seu marit realitzava diverses protestes i vagues de fam al penal de Sant Joan dels Morros, el mateix al que va ser traslladat ahir, un dels més durs del país. Fa un any va obtenir casa per presó davant seu debilitat estat de salut.

Resultado de imagen de toma de caracas 2016"La mesura d'arrest domiciliari no podia ser modificada en el seu perjudici sense existir intent de fugida. No pot ser revocada", va protestar seu defensor, Juan Carlos Gutiérrez. L'advocat va informar que el jutge va decidir interrompre el divendres la segona causa oberta contra el dirigent opositor.

Resultat d'imatge de presa de caracas 2016 "Com tota dictadura, Nicolás Maduro executa accions a la matinada, covardia pura. Així feien Pinochet, Videla o Fidel", va clamar David Smolanski, alcalde de l'caraqueño L'Hatillo i dirigent nacional de Voluntat Popular. "Ceballos no té por, té por qui ho ordena. REVOQUEM als delinqüents que governen", ha subratllat el governador Henrique Capriles.

Ceballos no és l'únic dirigent de Voluntat Popular perseguit en vigílies de la Presa de Caracas. Warner Jiménez, alcalde de Maturín, pateix l'assetjament de l'oficialisme des de fa dos dies. El seu habitatge va ser aplanada per la policia, l'alcaldia presa pel chavisme, el seu negoci personal clausurat i el seu principal assistent a les oficines municipals, detingut. Sobre l'acalde, en parador desconegut. penja ara una ordre de captura. L'oficialisme l'acusa de malversació de fons.

Els agents del Sebin han protagonitzat diverses accions en les últimes hores per imposar l'habitual tàctica de por del chavisme davant els reptes de l'oposició. Un dels seus homes, amb un passamuntanyes que li cobria la cara, va fustigar divendres a Mitzy Capriles, la dona del pres polític i alcalde major de Caracas, Antonio Ledezma, a l'aeroport de Caracas. L'agent va gravar en vídeo, a quatre metres de distància i de forma provocadora, a Mitzy i la seva filla, que van mostrar la seva indignació.

També divendres va ser expulsada del país la candidata presidencial equatoriana Cynthia Viteri, al costat d'una comitiva del Partit Social Cristià en el que era la seva primera gira internacional. La dirigent va acudir a la presó militar de Ram Verd per solidaritzar-se amb Lilian Tintori, però va ser detinguda pels agents d'Intel·ligència, interrogada i expulsada. "El que hem viscut a Veneçuela va ser de terror", va resumir la candidata.

"El govern vol violència, el nostre treball és no complaure. Irreverència i control", va reclamar als seus Jesús Torrealba, secretari executiu de la Unitat Democràtica, davant la persecució desencadenada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario