viernes, 19 de agosto de 2016

Els okupes del "Banc Expropiat" es burlen de Colau


Després d'una retirada tàctica que ha durat dos mesos i mig, els okupes que van posar el barri barceloní de Gràcia cap per avall han tornat i s'han acomodat a cinquanta metres d'on estava el seu anterior fortí, el "Banc Expropiat". Un baix comercial en lloguer a Travessera de Gràcia 173 és ara la nova seu dels okupes, que s'han sumat a les festes del barri amb un doble programa. D'una banda, sopars veganes, recitals de poesia i manifestacions davant l'anterior local sota el lema: "Perquè no ens falta fe, tornarem al Banc". Per l'altre, l'assalt a un baix de la mateixa vorera, una acció retransmesa en Twiter pel compte dels okupes.

De moment, el nou "establiment" okupa llueix en el seu exterior un cor travessat pel característic raig en ziga-zaga del moviment antisistema. Els okupes han advertit als seus seguidors que trigaran uns dies a obrir al públic ja que cal fer obres de condicionament. Però prometen que tot estarà a punt al més aviat. Ja han passat 72 hores des de l'assalt. Alguns membres del Banc Expropiat han entrat aquest matí al local, tot i que ahir van assegurar per les xarxes socials que "per ara no obrirem l'espai, hem de adequar-lo i fer unes petites obres".

El col·lectiu del Banc Expropiat que han estat recolzats pel regidor Josep Garganté de la CUP, ja ha canviat el pany del nou edifici que han ocupat, una antiga oficina de Caixa Penedès que es troba molt a prop del mateix Banc Expropiat. Ho ha confirmat el comercial de la immobiliària, quan aquest matí ha descobert en companyia d'un possible comprador que no podia obrir la porta del local.

La immobiliària ha cridat un manyà per canviar el pany i entrar al local, però finalment el mateix comercial li ha demanat que no ho fes, ja que no comptava amb el requeriment judicial necessari. El comercial ha explicat als periodistes que "no tenim constància que la propietat ho hagi denunciat, demà ens reunirem amb ells".

En aquesta ocasió també es tracta d'unes oficines bancàries. La "Caixa del Penedès" va ser l'últim inquilí d'un local que es pretenia llogar per uns 2.300 euros, però que ja està en mans dels okupes, que han burlat a Ada Colau amb algunes complicitats a l'interior de l'Ajuntament.

Imagen de la puerta del local ocupado
Imatge de la porta del local ocupat

El desallotjament del "Banc Expropiat" i els disturbis posteriors durant el primer aniversari del mandat de Colau van significar la ruptura entre l'alcaldessa i el moviment okupa. També es va descobrir el secret de la pau amb els okupes després dels successos de Can Vies, un altre immoble afectat. L'anterior alcalde, el convergent Xavier Trias, pagava el lloguer i els rebuts dels okupes. Colau va seguir amb la pràctica fins a gener de 2016, data en la qual concloïa el contracte amb l'anterior equip municipal.

Colau va arribar a explorar l'adquisició per part de l'Ajuntament del local, una "solució" que va ser rebutjada pels okupes i descartada. El començament de la campanya del passat 26-J va coincidir amb la fi dels disturbis. Ara, amb les populars festes del barri en marxa, els okupes han burlat tots els controls municipals i també s'han burlat de Colau. Insisteixen que tornaran a "Banc Expropiat" i, de moment, han establert un cap de pont a tan sols cinquanta metres.

L'ajuntament diu que no pot actuar si no hi ha una denúncia prèvia del propietari del local una cosa que encara no s'ha produït ja que està absent que va a desencadenar una ordre judicial de desallotjament. El tràmit judicial pot durar mesos si va ràpid.

9 comentarios:

 1. Ricardo Moreno Benseny

  Pues que entre la policía y les den dos hostias bien pagadas.

  ResponderEliminar
 2. Gertrudis Garcia Cortes

  saben k no les haran nada ni tocarlos! si fuese buna familia con niños seria diferente!

  ResponderEliminar
 3. Pere Cubó Ramos

  Quin putu país vivim
  Si això és lo que volem
  Pels nostres fills y nets
  Ya mi a cagat

  ResponderEliminar
 4. Joan Carles Piquet Palau

  Mano dura 👊 , estos parásitos sociales solo se merecen hostias a doquier

  ResponderEliminar
 5. Rita Marti

  No se burlan, tienen el beneplácito del Ayuntamiento. Ese consistorio solo se preocupa de sacar las mesas de las terrazas de los bares, los manteros y okupas, pueden vivir tranquilos.

  ResponderEliminar
 6. Manuel Abrera Astillo

  Vendra el negro de BANYOLES y le daran con el pene en los culos de los perrosflautas,que falta les hacen.

  ResponderEliminar
 7. Estos ocupas són gente que van a vivir de gratis y les dejan.
  No lo entiendo pues la policía tendría de actuar y sacarlos y un tiempo en la cárcel les iría muy bien. Este movimiento ocupa no es bueno para la ciudad, aparte si todos hicieran lo mismo, seria un caos. Xxxyyy

  ResponderEliminar
 8. Domingo Fernandez Ramirez

  A la colau le está saliendo el tiro por la culata por jugar con ellos y ahora que adora?

  ResponderEliminar