lunes, 29 de agosto de 2016

Una oposició perfectament prescindible

Pedro Sánchez, tras la reunión con Mariano Rajoy

Hi ha paraules que es pronuncien i després es tornen contra ell. La frase pronunciada per definir com perfectament prescindible la reunió d'ahir amb Mariano Rajoy pot definir al fallit cap de l'oposició que no és ningú si no permet que sigui investit el govern de Rajoy i manté a tot el país en un lament.

A l'obstinar-se a l'bloqueig, Sánchez no només manté a Rajoy com a president del Govern en funcions, sinó que es nega a si mateix la direcció de l'oposició i es força a competir en radicalisme amb Podem, el que pot donar oxigen a la lliberticida formació neocomunista, que fins a la data no ha aconseguit donar el sorpasso al PSOE però que podria fer-ho en el futur.

D'altra banda, i per igualar els 170 escons que Rajoy ha pogut reunir, Sánchez necessitaria sumar 86 escons als 84 que ara té mitjançant una variada i delirant coalició que serviria per a qualsevol cosa menys per governar.

Financial Times ahir va assenyalar en el seu editorial que "L'estancament polític a Espanya ha anat" massa lluny "i només és qüestió de temps que aquest bloqueig, que ja llasta la influència espanyola a Europa ia nivell internacional, perjudiqui l'evolució econòmica, i demana que el centre esquerra "s'abstingui" aquesta setmana, permetent la inestidura de Mariano Rajoy.

"El país està en punt mort i, mentre l'economia segueix comportant-satisfactòriament, el cost polític és fàcil d'apreciar", assenyala en el seu editorial el diari de referència a la City, que recorda l'absència d'Espanya dels grans debats que estan dissenyant l'agenda política europea. "La pèrdua d'influència de Madrid és palpable i el pitjor pot encara estar per venir", adverteix.

Pedro Sánchez a menysprear per enèsima vegada l'oferta del president en funcions, va desaprofitar ahir l'oportunitat de convertir-se en un home d'estat que anteposa les necessitats del seu país a les personals o del seu partit intentant satisfer les seves ànsies de venjança.

Tot i que el resultat de la investidura de Rajoy ja està marcat, no cal descartar un acte personal de sensatesa dins del partit socialista per a la sessió d'investidura, cosa que passarà sense cap dubte per dates posteriors i van a convertir al seu secretari general actual a cosa perfectament prescindible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario