viernes, 26 de agosto de 2016

El Pancetas," la inhabilitació d'Otegui, terrorisme d'estat "

Resultado de imagen de el pancetas

Óscar Reina conegut com El Pancetas, és el nou dirigent del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), en substitució de Diego Cañamero i ha començat a deixar el seu segell personal superant a qualsevol dels dirigents de Podem, Esquerra Unida o la pròpia Bildu en qualificar com "terrorisme d'Estat" la decisió de la Junta Electoral de Guipúscoa de considerar com "inelegible" l'etarra Arnaldo Otegi, sobre el qual pesen dues penes d'inhabilitació fins a 2021 per a ocupació o càrrec públic i per exercir el dret de sufragi passiu.

Mentre els líders de Podem mostraven la seva solidaritat amb Otegi tirant d'argumentari, Reina anava més enllà que qualsevol d'ells. Pablo Iglesias, per exemple, va dir que era una "mala notícia" que no deixessin l'etarra Otegi formar part de la candidatura de Bildu el proper 25 de setembre a les eleccions autonòmiques del País Basc. Íñigo Errejón, Irene Montero o la líder de Podem al País Basc, naua Alba, van argumentar que "han de ser els ciutadans bascos els que decideixin qui volen que siguin els seus representants", independentment de les sentències judicials.

Així és El Pancetas

Óscar Reina té 26 anys, ha treballat eventualment en el camp i la construcció, ha acabat el batxiller i pensa seguir estudiant, té dos germans i és fill de pares jornalers, als quals diu deure la seva consciència política, i va ser regidor de Gilena ( Sevilla), ja que va deixar per dirigir el SAT, ja que el seu càrrec és l'equivalent al de secretari general.

Al juny de 2016 va fer una vaga de fam, no molt evident, en favor d'Andrés Bódalo, el regidor de Jaén en comú, marca de Podem, que ha d'ingressar a la presó després de ser condemnat a tres anys i mig de presó per agredir un regidor socialista a 2012.

Encara que no ha estat condemnat, sobre ell pesen diversos expedients judicials per les ocupacions de les finques Somonte (Còrdova) i Les Turquillas (Sevilla) i per losasaltos de dos supermercats, dels quals ha dit: "Espero que no tingui conseqüències penals perquè ni m'he lucrat ni he fet malament a ningú, només he defensat el bé social d'Andalusia, com volia Blas Infante ".

Del SAT assegura que compta amb uns 5.000 militants que paguen les seves quotes, però que entre els que no poden fer-ho o se'ls presta algun tipus de cobertura legal poden arribar a gairebé 25.000.

Reina, conegut com 'El cansalades', no va dubtar a qualificar com "terrorisme d'Estat" la decisió de la Junta Electoral de Guipúscoa de considerar com "inelegible" l'etarra Arnaldo Otegi, sobre el qual pesen dues penes d'inhabilitació fins a 2021 per a ocupació o càrrec públic i per exercir el dret de sufragi passiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario