domingo, 14 de agosto de 2016

Podem - L'inici de la seva descomposicióDes del fiasco de Podem al 26J, quan tot i les enquestes no va poder fer el sorpasso al PSOE, Pablo Iglesias segueix sense aparèixer en públic davant el fracàs de la seva decidida estratègia de créixer en els territoris "a qualsevol preu", una estratègia que ha acabat dinamitant i desnaturalitzant el partit morat i està deixant que els seus aliats perféricos de País Basc, Galícia, València o Catalunya es facin amb el control de l'aparell del partit a nivell regional mentre el seu secretari nacional Pablos Echenique tocat per la del cuidador, no per de llançar amenaces a uns conjures inexistents.

Alguns dels crítics, cada vegada més nombrosos, s'enumeren ara -amb el líder desaparegut i el partit en estat de depressió- la cadena de fatals errors protagonitzats per Iglesias des de la seva espectacular irrupció al Congrés després dels comicis de desembre de 2015

Ahir vam veure com els alcaldes populistes de La Corunya, Santiago i Ferrol porten al límit a Podem i forcen a la formació al designat pel dit de Maduro com el regenerador del nostre país a perdre la seva marca ja diluir-se en la "sopa de sigles" de l'esquerra En Marea.

La concessió no té precedents perquè fins ara Podem havia cedit a no presentar-se amb les seves sigles tan sols a les eleccions municipals, en les que va crear aliances electorals com ara Madrid, liderada per l'ara alcaldessa Manuela Carmena; Barcelona en Comú, de la també regidora Ada Colau o les marees locals gallegues. No obstant això, en la resta de comunitats autonòmiques en què es va presentar des de la seva fundació havia rebutjat perdre la seva identitat i va afavorir fórmules com En Comú Podem, en les que conserven la seva identitat.

Al País Basc ha cedit des de fa setmanes tot el protagonisme polític a Otegui Tots els candidats de Pablo Iglesias en territoris estratègics han estat derrotats. Al País Basc va proposar a la polèmica magistrada Garbiñe Biurrun i les bases han optat per Pili Zabala. El líder de l'esquerra abertzale insisteix en presentar-se als comicis tot i que el Tribunal Suprem li va inhabilitar per a qualsevol càrrec públic. PP i Ciutadans impugnaran la seva candidatura. Esglésies només té l'esperança que aquesta sigui suspesa per la Junta Electoral i poder acollir en la seva franquícia basca els vots prohibits de Bildu.

Al País Valencià, ni que dir emprenyat de el tripartit de Mónica Oltra que ja es veia vicepresidenta de totes les Espanyes i que només reben reivindicacions dels seus partidaris a la recerca d'un lloc encara que sigui de pipes i les bufetades electorals infligides des del partit corrupte que ja consideraven difunt.

El Catalunya tant Domenech com Colau ja li han posat les coses clares, si ells aconsegueixen prendre el poder a la Generalitat com és possible davant la censura a Puigdemont, les condicions vindran elaborades des de Barcelona i si es comporta, van a deixar-li estar per allà de visita.

La seva idea de formar un gran partit a nivell nacional està ja totalment desnaturalitzat i un cop desaparegut l'esquer de les eleccions nacionals i un cop s'ha donat públicament per derrotat, els seus aliats han tornat als seus caus on tenen moltes més possibilitats d'obtenir el rèdit que ja que a nivell nacional està encara molt lluny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario