miércoles, 17 de agosto de 2016

En dues setmanes, de la presó a les llistes d'EH BilduLa esbombada renovació de l'esquerra abertzale es va a quedar en un mer maquillatge. Elena Beloki tancarà la llista per Guipúscoa tot just dues setmanes després de complir una pena de 13 anys per ser membre d'ETA

En les llistes d'EH Bildu, desvetllades en la seva totalitat aquest dimecres, segueix havent-hi persones processades per haver pertangut a ETA o haver col·laborat amb la banda terrorista, inclòs el mateix candidat a lehendakari, Arnaldo Otegui.

La sorpresa que es guardava la coalició independentista tenia nom de dona i d'ex presa d'ETA. Es tracta d'Elena Beloki (Llodio, 1961), que tancarà simbòlicament la llista per Guipúscoa. Un anunci que arriba tot just dues setmanes després que l'ex dirigent de Xaki (organització considerada per l'aparell internacional d'ETA) sortissis de la presó de Villena (Alacant).

Beloki va ser condemnada a 13 anys de presó (dels quals ha complert nou) en l'any 2007 dins el macrosumari 18/98, per pertinença a banda terrorista. En aquest mateix cas va ser processat Iker Casanova, que també integra les llistes d'EH Bildu com a número dos per Bizkaia i que ja ha estat parlamentari durant part d'aquesta legislatura.

L'ara candidata d'EH Bildu va sortir de la presó el passat 5 d'agost i va ser rebuda en els exteriors per un grup de simpatitzants. Posteriorment va ser complimentada amb un 'ongi etorri' a Hernani, localitat de la qual és originària.

Beloki va adquirir gran notorietat pública tot just uns mesos després d'ingressar a la presó al sotmetre a un tractament de fertilitat per ser mare. L'Audiència Nacional va decidir concedir-li la llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros perquè accedís a aquest tractament a l'Hospital de Cruces, a Barakaldo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario