viernes, 5 de agosto de 2016

La "conspiració" contra el PDC

Artur Mas, con Neus Munté

A la vella Convergència les coses no li van bé, especialment a Madrid, on, aprofitant els seus pèssims resultats electorals, no els concedeixen cap favor en forma de gangues o sinecuras. Tot són contrarietats en els últims temps just des que Artur Mas va ser eliminat de la Generalitat pels de la CUP, ja no està visible al capdavant del seu camí cap al precipici.

Ahir va haver de sortir de l'amagatall per a després de quedar-se sense grup parlamentari per enviar "un missatge molt clar de suport als nostres parlamentaris a Madrid" i animar al seu hosts i donar-los una lliçó de política després de la bufetada rebuda per la seva seu emissari a Madrid per no poder tenir grups propis ni al Congrés ni al Senat amb els seus corresponents momios, (algun havia reservat ja la suite de Duran i Lleida al Palace i ha hagut de anul·lar-la davant les previsibles dificultats monetàries).

No hi ha res que un polític no pugui sostenir en públic com el més normal del món tot i ser el més graciós del moment. Això s'aprèn a l'acadèmia de les joventuts dels partits. I Marta Pascal, la coordinadora general del Partit Demòcrata Català no va faltar a la classe en la qual es va donar aquesta lliçó, potser dictada per Francesc Homs Que traspua per la ferida i tira la culpa C, s. Ha recordat, en la mateixa compareixença, que a Esquerra li van permetre tenir grup parlamentari el 2004 i s'ha preguntat "per què llavors sí i ara no?". "Ciutadans vol acabar amb nosaltres", ha insistit però que malgrat això "seguirem servint els ciutadans de Catalunya" ⁠⁠⁠.

La seva explicació de l'expresident ha estat clara i nítida: ha atribuït l'operació perquè Convergència "és l'element a eliminar" però que "no ho han aconseguit i no ho aconseguiran". "Volen eliminar la força central sobiranista d'aquest país", ha afegit en al·lusió a la querella del 9-N o el recent escàndol de l'Oficina Antifrau. Ha insistit que a Madrid hi ha una conspiració entre PP, PSOE i C, s per carregar-se al partit dels seus amors i pensen recórrer al Tribunal Constitucional contra aquesta injustícia, sense explicar el perquè en només cinc anys al capdavant del partit ha aconseguit una cosa gairebé impossible , passar de tenir una majoria absoluta a ser berenats per ERC i ridiculitzats fins a la sacietat per la CUP.

El PDC descarta unirse a ERC en las Cortes y anuncia un recurso ante el Tribunal Constitucional

Marta Pascal, la flamant dirigent del PDC ha anunciat que recorreran davant el Tribunal Constitucional el veto del i el Senat. "És evident que el reglament empara" aquesta opció, ha afegit, i alhora ha denunciat "una voluntat clara que tinguem una veu més petita "a les Corts. No han caigut que precisament el Tribunal Constitucional, va buscant per Barcelona ara que no tenen ni seu a qui ha de lliurar-li les múltiples notificacions sobre sentències incomplertes per exemple sobre la manera que discriminen el castellà i que les successives comissàries d'educació ni cas, se les estan passant per on es col·loca el tampax.

Els joves dirigents que van escoltar atentament el discurs del líder donat amb una habilitat molt útil per sortir del pas, però també un dels pitjors enemics de la credibilitat i una de les raons del seu desprestigi de la política. La seva explicació ha estat clara i nítida: i han sortit reforçats per seguir endavant en el procès i a la tornada de vacances, preparar l'aquelarre de reafirmació de l'11S

No hay comentarios:

Publicar un comentario