miércoles, 3 de agosto de 2016

El cabreig de Quico Homs


L'home de Convergència a Madrid, Francisco Homs ja havia aconseguit ja un principi d'acord amb els diputats del PP per tal d'obtenir el grup propi per al seu partit al Congrés. Cal tenir en compte que els catalans haguessin rebut 500.000 euros a l'any (que cobren les formacions que aconsegueixen grup propi) i els haguessin reemborsat el milió i mig que CDC va gastar en la propaganda electoral. Es tracta de la primera vegada des de la Transició que CDC vagi al Grup Mixt juntament amb Compromís, Bildu i altres partits minoritaris.

El pacte assolit entre nacionalistes i populars se sustentava en uns determinats punts a complir per les dues formacions. Com a mostra de bona voluntat set dels vuit diputats del PDP van votar de manera secreta a favor del PP per a l'obtenció de la presidència per a Ana Pastor i les vicepresidències, una cosa que ningú es va explicar en aquell moment. El PP havia imposat als separatistes que, a canvi de permetre'ls el grup propi al Congrés, aquests havien de mantenir-se "quiets" al Parlament i "deixessin a un costat el full de ruta independentista", cosa que no va succeir.

L'extinta Convergència, ara Partit Demòcrata Català (PDC), 'trair' les negociacions del seu representant al Congrés, Francesc Homs, aprovant al Parlament el full de ruta cap a la independència, inclosa en les conclusions de l'anomenada 'comissió constituent' del Parlament, tot i les advertències de l Tribunal Constitucional. Fonts catalanes asseguren a OKDIARIO que estava previst aprovar entre les forces independentistes aquesta setmana la desconnexió tot i el veto del Constitucional.

Convergència no va fer cas així al seu home de confiança al Congrés (Homs), ja que estan en joc altres eleccions a Catalunya. La CUP té 'agafat' a Puigdemont per la seva qüestió de confiança i els 'convergents' van preferir l'ensurt, quedar-se sense grup propi, que la mort que suposaria quedar-se sense suports a Catalunya i tornar a uns nous comicis, en el que saben que podria ser el declivi per al seu partit.

Ara Convergència es veu sense representació, cosa que des d'ERC, i segons comenten a aquest diari, ja els van advertir. Homs no pensa, de moment, demanar a ERC integrar-se en el seu grup i aquests assenyalen que tampoc ho contemplen ja que el fet que Homs estigui en el grup mixt servirà per ampliar l'altaveu a Madrid de les reivindicacions catalanes.

Les mateixes fonts asseguren que l'enuig d'Homs és "gegantí" i, ara per ara, el dirigent català rebutjaria una reunió amb Rajoy si aquest li diu per explicar-li el seu programa de Govern. El candidat a la presidència ha assenyalat aquest dimarts que està disposat a trucar a totes les formacions per reunir-se amb elles encara que, no els demanarà a totes el seu suport.

No hay comentarios:

Publicar un comentario