jueves, 18 de agosto de 2016

I de cop i volta .. Pedro Sánchez es queda sol


La signatura de l'acord PP - C, s per a la investidura de Mariano Rajoy ha enxampat descol·locat Pedro Sánchez. El pensava tenir la paella pel mànec amb el seu discurs del No però el seu antic soci li ha guanyat per mà amb el pacte per la regeneració. De cop i volta s'ha quedat sense arguments que oferir als seus més fidels seguidors. El secretari general del PSOE tenia interioritzada com a avantatge pròpia la seva capacitat d'acord amb altres formacions, i va donar per fet que s'arribaria a visualitzar la solitud del PP. Ara qui està sol a l'escena política, és ell.

Tot i que el líder socialista no admetrà tal extrem, el gir d'Albert Rivera va resultar del tot inesperat per a Pedro Sánchez i ara l'aritmètica situa al secretari general socialista com l'únic que pot evitar les terceres eleccions. A partir d'ara si no troba una sortida ràpida per vendre una abstenció davant els seus partidaris serà considerat com un irresponsable i l'únic culpable històric d'aquest llarg període d'inestabilitat política del nostre país.

Ni tan sols té el recurs d'airejar l'espantall del gran pacte de les esquerres i nacionalistes, ja que després del 26 J seus components s'han mostrat tal com són realment. Descartada la possibilitat de poder ocupar poder, cadascun dels antics socis ha tornat a mostrar les seves veritables interessos que segueixen sent incompatibles entre si. Aquí hi ha les baralles de Podem amb les Marees gallegues o les que anaven Junts pel Si i ara cada un pel seu costat, sense oblidar-nos de les reividicaciones altres formacions com Compromís o el grup de la Colau a Catalunya que ja porten temps que van per lliure ..

A hores d'ara, resulta evident que Sánchez va menysvalorar l'experiència de Rajoy per anar per la política. Infravalorar la seva capacitat tàctica per guanyar-se a una ciutadania disposada a castigar un partit, el PSOE, a qui desitgen percebre com a part de la solució, i no com el principal escull. Més aviat sembla que les úniques imatges que aconsegueix Sánchez últimament mostrar davant l'opinió pública són de rancor, divisme, divisió i enfrontament intern en un exemple de contumàcia que pagarà molt car.

No hay comentarios:

Publicar un comentario