lunes, 29 de agosto de 2016

Salvar el sistema o salvar Pedro Sánchez?


Avui Rajoy ha quedat per reunir-se al Congrés amb Pedro Sánchez per intentar convèncer-lo i fer-li veure la urgència d'abstenir per formar govern, atès el país s'està quedant endarrerit davant del món per no poder actuar davant els problemes i canvis ens estem quedat enrere en infinitat d'acords i preses de posicions de la comunitat europea davant el Brexit, independentment del bon comportament de l'economia.

Després del pacte Ciutadans - PP, que canvia fonamentalment la situació, resulta difícil poder explicar la negativa de Sánchez quan Rivera ja va remarcar ahir que 100 de les 150 mesures acordades ja les tenien signades abans amb el PSOE en l'anterior intent d'investidura de Sánchez. A què diu no, Pedro Sánchez?

Es tracta d'un document que pot perfectament posar fi a tots aquests mesos de bloqueig institucional i establir les bases no ja del pròxim Govern, sinó d'una oposició digna de tal nom, que exerceixi una exhaustiva tasca fiscalitzadora sense bivaquejar a les sòrdides trinxeres del populisme antisistema.

Perquè l'anterior pacte PSOE Ciutadans era pràcticament inviable perquè donava diputats, que el gilipacto menyspreava a la llista més votada ni s'acostava a la majoria simple; perquè sabien molt bé que ni PP ni Podem s'anaven a sumar; perquè el d'ara és un pacte amb 170 diputats que podria arribar a la majoria simple; perquè el PSOE (i el Ciutadans i tots) sabien que un Estat no podia governar-se amb 130 diputats i amb majoria absoluta del PP al Senat, etc, etc, etc.

El subscrit ahir no la panacea, i de fet representa un nou motiu de frustració per als que sostenen que el país necessita un canvi de rumb que l'aparti de la derrota socialdemòcrata, gran responsable de bona part dels problemes de major calat que té plantejats la societat espanyola, en la qual urgeix una revolució de les mentalitats que soscavi el gran influx que exerceix en ella l'assistencialisme estatista en qualsevol de les seves modalitats, però representa un avenç per solucionar determinades situacions que ha deixat la crisi i contra la corrupció de la qual tampoc es pot escapar el PSOE.

Si no s'arriba a formar govern, Espanya estaria deixant passar una oportunitat extraordinària per predicar les idees de llibertat amb l'exemple d'unes polítiques menys intervencionistes i molt més lligades als individus i les institucions que conformen la societat civil. Lluny d'això, els grans partits segueixen apostant per l'intervencionisme a gran escala i en tots els àmbits.

Què Sánchez prefereix no abstenir-se? Està en el seu perfecte dret. Però si ho fes, podria fer un gran favor al sistema si ho fes amb altura de mires i sentit d'Estat; és a dir, exercint com a líder de l'oposició i no confós entre formacions profundament lliberticides que no tenen en ment millorar el sistema sinó dinamitar-lo.

2 comentarios:

  1. Mercè Garcia

    Jo hem pregúntu,,deixaren,caure el Rejoy el seu partit?,perquè,,es pogui ,formar la gran coalició,,o també demanaren el cap de Sanchez,???

    ResponderEliminar
  2. Jaume Porschist

    España no la salva nadie. Es un pais podrido

    ResponderEliminar